Miláno sa rozhodlo zasadiť 3 milióny stromov, prostredníctvom čoho by teploty v meste mali klesnúť až o 3 stupne

Doposiaľ sa vo veľkým mestách množstvo zelene rapídne zmenšovalo, no čím viac si ľudia uvedomujú hrozby klimatických zmien, tým viac sa s nimi snažia bojovať. Metropola Talianska – Miláno, sa preto rozhodlo vysadiť množstvo stromov do nových parkov, prostredníctvom čoho by mala teplota v meste v letných mesiac klesnúť o 2-3 stupne.

Cieľom tohoto projektu je zabezpečiť rozlohu 30% mesta zelenými rastlinami. Momentálne je stav veľmi biedny a celková rozhola zelených mieste je v najväčšom módnom meste len 7%. Do roku 2030 by sa tak v meste rozloha zelena mala zvýšiť na 10 miliónoch metrov štvorcových s 3 miliónmi nových stromov. Zeleň by mala pribudnúť v parkoch, na staniciach či pri školách.

https://www.instagram.com/p/By7LrTqpW_E/?utm_source=ig_embed

Vysadená zeleň bude mať aj iné dopady ako len zníženie teploty. Okrem toho budú stromy a zelené rastliny absorbovať až 5 miliónov ton uhlíka ročne, čo je v porovnaní s aktuálnym stavom naozaj obrovské číslo.

Najzelenejšou atrakciou mesta by sa mala stať známa budova, ktorá sa už 4 roky pýši titulom najkrajšej stavby na svete. Vertikálny les Bosco Vertikale sú vlastne 2 budovy s 20-tisíc rastlínami a stromami. Tvorcom tohoto veldiela je architekt Stefan Boeri. Boeri sa o budove vyjadril: „Téma zalesňovania je jednou z najväčších výziev súčasnosti. Je to najefektívnejší spôsob, ako bojovať s klimatickou zmenou, pretože s nepriateľom bojujete na jeho vlastnom piesočku.“ 

https://www.instagram.com/p/BxoyBtFh2sc/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/ByTO_TDJ8QZ/

 

via:dobrenoviny.sk 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Miláno sa rozhodlo zasadiť 3 milióny stromov, prostredníctvom čoho by teploty v meste mali klesnúť až o 3 stupne”