back to top
piatok, 19 apríla, 2024

Muž, ktorý stojí v rade na hamburger, je Bill Gates. Takto žijú bohatí ľudia!

Meno Bill Gates je známe všetkým. Je to zakladateľ spoločnosti Microsoft a druhý najbohatší človek na svete, ktorého bohatstvo sa odhaduje na 95 miliárd dolárov. Bill je tiež známy ako jeden z najskromnejších ľudí na tejto planéte, a tiež ako hlavný filantrop našich čias – Gates je oficiálnym držiteľom rekordných súm vynaložených na charitu.

Nedávno sa na internete objavila fotografia Billa Gatesa, ktorý pokojne stojí v rade pri zariadení rýchleho občerstvenia. Viete si niečo podobné predstaviť aj u nás? A keďže Bill Gates často zdieľa svoje životné pravidlá, ktorými sa riadi celý život, rozhodli sme sa s vami o ne podeliť, aby ste sa mali čím inšpirovať.

Zamerajte sa na úspech

Bez ohľadu na to, kto ste a čo robíte, mali by ste sa vždy sústrediť iba na úspech. Nikdy sa nevzdávajte a nerozmýšľajte tak, že niečo nedokážete urobiť. Takéto zameranie sa na úspech môže zásadne zmeniť váš život, správanie, sebaúctu a prístup k mnohým veciam.

 

Na všetkom záleží

Niektorí ľudia si myslia, že sú príliš dobrí aj na prípravu hamburgerov. Pre mnohých je však takáto práca šancou získať oporu v živote. Akákoľvek, aj tá najmenšia práca je dôležitá, pretože úspech môže prísť aj v malých krokoch. Hlavnou vecou je ísť vždy dopredu.

Jediná šanca

V živote sa to deje iba raz, pretože každú príležitosť musíte využiť na maximum. Ak ste niečo zmeškali, nezúfajte, niečo iné sa objaví aj potom a môžete to skúsiť znova.

Nezávislosť

Nezabúdajte, že váš úspech závisí len od vás. Nikdy sa nespoliehajte na ostatných, robte všetko sami, napredujte, skúšajte, experimentujte. Nikto vás neprivedie za ruku k úspechu.

Bez práce nie sú koláče

Je tiež dôležité si uvedomiť, že život je nespravodlivý. Musíte byť na to pripravení, musíte byť schopní sa prispôsobiť. Pamätajte si, že posun vpred bude vždy stáť veľa úsilia, ktoré je potrebné vynaložiť. Úspech vám nebude padať z neba, nebudete zarábať 5 000 eur mesačne, ak ho nedosiahnete vy sami.

Nie sú to len frázy. Zarábať viac ako 90 miliárd a vytvoriť jednu z najväčších spoločností na svete nie je vtip. V rovnakom duchu vychováva Bill aj svoje vlastné deti, pretože keď zomrie, všetky jeho majetky pôjdu na charitu. Jeho deťom ostane len veľmi málo, ale ponúkol im vynikajúce vzdelanie, aby sa mohli v živote realizovať.

Jeff Bezos – v súčasnosti najbohatší muž na svete sa podobnou skromnosťou nemusí líšiť, ale jeho kapitál hovorí za seba. Ale Jeff, rovnako ako Bill, sa nebráni zdieľať s inými svoje tajomstvá úspechu.

 

Nájdite si múzu

Bezos sa opakovane pokúšal dať si do poriadku svoj osobný život, až kým nestretol Mackenzie, s ktorou žil v šťastnom manželstve dlhých 24 rokov. Hľadal ženu, ktorá by sa stala jeho múzou. Niet divu, že hovorí, že za každým skvelým mužom stojí žena. Preto Jeff dôrazne odporúča nájsť si ženu, ktorá vás dokáže inšpirovať k niečomu veľkému.

Bohužiaľ, nie je to tak dávno, čo sa pár rozviedol, ale v rozhovore ubezpečili, že zostanú blízki priatelia. Spája ich príliš veľa a nemajú v úmysle prerušiť tieto väzby. Samozrejme, okrem manželstva.

Alternatívy

Každý človek by mala mať vždy alternatívne možnosti. Najdôležitejšie je, aby ste v prípade zlyhania dokázali začať od nuly. Bezosa sa často pýtajú, čo by urobil, keby nebolo Amazonu. Miliardár vždy sníval o tom, že sa stane barmanom. Ako sám hovorí, nie je zvyknutý začínať od nuly, no nevidí na tom nič zlé.

Udržujte rovnováhu

Jeff preferuje slovo „harmónia“. Dôležité je nemiešať rodinu a prácu, nemali by si vzájomne vadiť, ale dopĺňať sa. Rodinné šťastie robí zamestnanca šťastnejším a produktívnejším. Naopak, kariérny úspech robí človeka vyrovnanejším a pozitívnejším partnerom aj rodičom.

Potreba zlyhania

Chyby sú nevyhnutné, pretože nám dávajú cenné skúsenosti. U Jeffa tento princíp funguje aj pri výchove vlastných detí. Mnoho ľudí nesúhlasilo s tým, že svojim deťom dovolil príliš veľa už v ich ranom veku. Napríklad sa ako 4-roční naučili používať nože. „Radšej by som bol otcom dieťaťa s deviatimi prstami ako dieťaťa, ktoré nemá možnosť zažiť skutočný svet.“

Buďte stále zvedaví

„Svet je natoľko zložitý, že niekedy sa musíte stať skutočným odborníkom v konkrétnom odbore, aby ste našli riešenie. Bohužiaľ, keď sa stanete expertom, riskujete, že budete uväznení v informačných dogmách. Začnete presne vedieť, „ako na to“ a stratíte príležitosť zistiť, „ako by to mohlo byť“.“

https://www.instagram.com/p/Bnoot6EhOJ_/

Rok 2018 bol pre Marka Zuckerberga a Facebook katastrofálnym rokom. Škandál s Cambridge Analytica vážne narušil dôveru používateľov sociálnych sietí. Mark sa však napriek tomu nevzdal a naďalej tvrdo pracuje na svojich nových nápadoch a vylepšeniach. Jeho meno je stále synonymom slova „úspech“ aj vďaka niektorým princípom.

 

Zmeniť svet

Nemali by ste vytvárať niečo, len aby ste tvorili. Vaše činy by mali mať nejaký cieľ, Mark chce napríklad zmeniť svet k lepšiemu a tento cieľ považuje za najcennejší cieľ. A s takými ambicióznymi plánmi sa nakoniec všetko podarí tak, ako má.

 

Tímová práca

Dobrý tím je kľúčom k úspechu. A v prípade problémov by ste nikdy nemali hľadať niekoho, ktoho by ste za ne obvinili, pretože ide o problémy celého tímu, to znamená, že ste v tom všetci spolu. Ak tím pracuje ako jeden celok, úspech dá o sebe čoskoro vedieť.

 

Priateľstvo

Priatelia – najcennejší zisk na svete. Nie sú to len ľudia, ktorí vás podporujú, ale aj ľudia, od ktorých sa môžete učiť niečo nové a užitočné. Nikdy by ste sa nemali prestať učiť od druhých.

https://www.instagram.com/p/BxjtukngbIH/

Milujte to, čo robíte

Svoje povolanie musíte milovať ako seba samého. Mark založil svoju spoločnosť nie kvôli peniazom, ale preto, že sa mu naozaj páčilo to, čo robí. Môžete dať do toho všetko a na oplátku dostanete len potešenie.

 

Práca, práca, práca…

„Tých sedem rokov sme len sedeli pri počítačoch a písali kódy,“ – takto Mark popisuje históriu Facebooku. Tvrdá práca bude vždy odmenená, pretože bez námahy nedosiahnete nič.

https://www.instagram.com/p/BsGdDCWgeAS/

Každý úspešný človek mal svoju vlastnú cestu, ale nemožno si nevšimnúť, že sa riadili zhruba rovnakými zásadami. Kto vie, možno je to nejaký univerzálny vzorec úspechu? Niektorí ľudia sú takmer vždy poháňaní chamtivosťou a túžbou po zisku, a preto, keď dosiahnu úspech, zmenia sa na ešte horších ľudí, než kedy boli.

Uložte si tieto tipy, možno sa vám raz zídu…

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Matka podstupovala chemoterapiu a rozlúčila sa so svojou rodinou, ale ukázalo sa, že v skutočnosti nemá rakovinu.

Keď Lisa Monková, matka dvoch detí, začala pociťovať bolesti...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale málokto si uvedomuje, že rovnako dôležité sú aj listy z orecha. Listy obsahujú vitamíny, glukozidy,...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných 80 alebo viac rokov veľmi vyvinula. V archívoch spoločnosti Pathé News*, priekopníka filmovej žurnalistiky, sme našli...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich a kritických pohľadov. V tejto toxickej situácii sa táto žena s krivkami rozhodla postaviť sa...
Verified by MonsterInsights