Okamžite vyjdite von z vody, ak sa na nej objavia vlny pripomínajúce štvorce

Príroda je úžasná a neraz nám už ukázala, akých neuveriteľných vecí je schopná. Ľudia, ktorí už videli štvorcové vlny v mori, zvyčajne nevedeli, že ide o akýsi fenomén. Taktiež nevedeli, že takéto vlny by mohli byť životu nebezpečné.

Tento fenomén však nie je súčasťou každého mora, v ktorom sa rozhodnete kúpať. Takéto vlny sa vyskytujú len na miestach, kde sa stretávajú dve moria, každé s vlastným prúdom a vlnami. Ak sú vlny navzájom kolmé, môžu na hladine vody vytvárať štvorcové vzory. Vyzerá to veľmi impozantne a zaujímavo, ale v takomto prípade by ste radšej nemali skákať do vody.

diskusjon

Smrteľné vlny

Dôvodom nebezpečenstva takýchto vĺn sú obzvlášť silné opačné prúdy. Môžu sa zraziť s plavcom alebo malým člnom. Keďže vlny dokážu prevrátiť dokonca aj menšie plavidlo, takéto more môže byť pre plavcov mimoriadne nebezpečné.

instagram

Ako sme už uviedli, takéto vlny sa vyskytujú len na niektorých miestach. Môžete ich vidieť vo Francúzsku na Ile de Ré, v blízkosti La Rochelle alebo v blízkosti Tel Avivu v Izraeli. Môžu sa však spontánne objaviť kdekoľvek na svete, kde na to existujú vhodné podmienky.

Takýto jav je mimoriadne zaujímavý, ale pamätajte, že ak ho uvidíte, najlepšie bude, ak si ho vychutnáte z pobrežia. V opačnom prípade by to mohlo dopadnúť veľmi zle.

novini

Videli ste už také vlny?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Okamžite vyjdite von z vody, ak sa na nej objavia vlny pripomínajúce štvorce”