Zdravé a lacné. Domáce gumené medvedíky rozdávam vnúčatám po jedle. Na nákup sladkostí si nepamätáme

Všetky deti milujú sladkosti, ktoré sa dajú žuvať. Rodičia tieto sladkosti považujú za celkom neškodné, ale, žiaľ, želé v obchodoch, hoci je lacné, má zloženie, ktoré pozostáva len z umelých farbív. Je teda lepšie,  ak uličku s týmito cukríkmi obídete a budete hýčkať deti s niečím zdravším a chutnejším.

Domáce želé cukríky sú presne to, čo potrebujete! Elastické, bez škodlivých prísad, neroztopiteľné a žiadne stopy po želatínovej chuti. Vaše deti ocenia sladkých a vtipných medvedíkov a nebudú už viac prosiť o to, aby ste ich vzali do cukrárne.

Špeciálne formičky na gumených medvedíkov kúpite v akomkoľvek obchode s domácimi potrebami. Vhodné sú aj bežné formy na ľad alebo plastové obaly z čokoládových dezertov.

жевательные конфеты<

Ingrediencie

  • 240 ml šťavy z bobuľovitého alebo iného ovocia
  • 20 g želatíny alebo agaru
  • Cukor alebo med podľa chuti

Vyberte si vysoko kvalitnú želatínu, najlepšie plátkovú alebo v prášku. Venujte pozornosť dátumom exspirácie! Ak urobíte gumený cukrík s nízkou kvalitou želatíny, nadobudne špecifickú chuť. To isté platí aj pre agar.

Postup

  1. Zalejte želatínu alebo agar dvoma polievkovými lyžicami studenej šťavy a nechajte ju napučať.
  2. Do zvyšnej šťavy pridajte cukor alebo med a postavte ju na sporák. Priveďte k varu a pridajte želatínu. Dôkladne premiešajte a odstráňte z ohňa.

жевательные конфеты<

  1. Horúcu zmes vylejte do foriem a nechajte stuhnúť v mrazničke po dobu 15 až 20 minút. Ak by tam boli príliš dlho, ťažko by išli z formy von.
  2. Po nejakom čase vezmite cukríky, vložte ich do nádoby s vekom a uložte ich do chladničky. Bon appetit!

жевательные конфеты<

Žuvacie jablkové cukrovinky

Ingrediencie

  • 2 kg jabĺk
  • 2 kg cukru
  • 1 čl škorice
  • 50 ml vody

Postup

  1. Jablká dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Odstráňte jadierka a prípadné nedokonalosti. Očistené jablká nakrájajte na plátky, vložte ich do väčšieho hrnca a zalejte vodou.

жевательные конфеты<

  1. Priveďte ich k varu, premiešajte a nastavte plameň na minimum. Pridajte polovicu cukru, škoricu, miešajte až do rozpustenia a nechajte variť 15 minút. Nakoniec pridajte aj zvyšný cukor.
  2. Zmes jabĺk varte dovtedy, kým sa jej objem nezmenší aspoň trojnásobne. Počas varenia odstraňujte vzniknutú penu a pravidelne miešajte. Malo by vám vzniknúť veľmi husté pyré.
  3. Plech vysteľte papierom na pečenie nalejte naň uvarené pyré. Vyrovnajte po celom povrchu plechu, vložte ho do rúry predhriatej na 150 stupňov po dobu 30 minút.

жевательные конфеты<

  1. Rúru po uplynutí času vypnite. Po tom, ako jablková hmota vychladne, zopakujte proces ešte raz. Vyberte plech z rúry a nechajte vysušiť na čerstvom vzduchu.
  2. Keď celá hmota stvrdne a narežte ju na kocky. Hotové kúsky posypte práškovým cukrom a vložte do vzduchotesnej nádoby. Uchovávajte na chladnom mieste.

жевательные конфеты<

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zdravé a lacné. Domáce gumené medvedíky rozdávam vnúčatám po jedle. Na nákup sladkostí si nepamätáme”