Hanba v zahraničí: Priateľ českej fitnessky jej na Bali umýval zadok svätenou vodou!

Česká fitnesska Sabina Doležalová si s jej priateľom Zdeňek Slouka „zavarili“ u ľudí z Bali ale aj z celého sveta, keď uverejnili video, kde Zdeňek  Sabine umýva zadok svätenou vodou. Stalo sa to počas ich dovolenky na Bali, keď navštívili chrám v meste Ubud. Na videu počuť ako osoba, ktorá video natáčala vraví aby ju svätenou vodou „pocákal“ aby nám tá frnda slúžila až do smrti.”

 

Video sa neskôr so sociálnej siete stratilo no u bolo neskoro, keďže už ho videlo mnoho ľudí a stihli si z neho spraviť záznam. Video na instagrame zdieľal aj Balijský senátor Arya Wedakarna a tak sa tento počin dostal aj k obyvateľom Indonézie. Portál Unilad uvádza, že svätenú vodu používajú miestny pri očistných rituáloch a to čo spravil mladý párik z Česka ich hlboko urazilo.

Zahanbený párik neskôr uverejnil video, v ktorom sa v angličtine ospravedlňujú. Ich hlavným argumentom bolo, že vôbec netušili, že ide práve o svätenú vodu. To im mnoho ľudí v komentároch neverilo, keďže na videu padli aj slová svätená voda. Portál Mirror informuje o tom, že podľa vyhlásenia miestnych úradov sa dvojica stretla s políciou z dediny Padangtegal (nachádza sa v nej spomínaný chrám) a všetko si už vyjasnili.

Sprísnené opatrenia voči turistom

Video pobúrilo aj miestnu dizajnérku Miluh Djelantik, ktorá na margo situácie zareagovala takto: „Bali sa zničí, ak sa nedokážeme chrániť a vyberať typy turistov, ktorí ostrov navštívia.” Úrady na Bali tak plánujú zaviesť nové pravidla týkajúce sa návštev chrámov turistami, informuje The Guardian. Chcú tak zabrániť neúctivému správaniu niektorých turistov, napríklad pózovanie v plavkách alebo lezenie na posvätné sochy. Podľa guvernéra Tjokorda Oka Artha Sukawatiho sa znížila „kvalita návštevníkov“ a preto sa musia sprísniť podmienky pre turistov, ktorí budú môcť navštíviť takéto miesta.

Woman Standing in Front of Flowing Water

Zdroj: pexels.com

 

Čo si myslíte o prípade Vy? Mali by sa pre turistov na Bali sprísniť pravidlá?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hanba v zahraničí: Priateľ českej fitnessky jej na Bali umýval zadok svätenou vodou!”