Jeleň s nádormi na celom tele odráža smutný obraz dnešného sveta

Mladá talentovaná fotografka, Julie Carrow, na svojom facebookovom účte pravidelne zverejňuje krásne fotografie prírody v Minnesoty. Obraz, ktorý sa jej naskytol pred pár dňami však až tak krásny nebol. Zverejnila sériu fotografií, na ktorých je zachytený jeleň, ktorý ma na celom svojom tele obrovské nádory. Fotografie zverejnila so slovami: „Je to pre mňa srdcervúce.“ Okrem iného sa svojich fanúšikov pýtala, či mu spoločne vedia nejako pomôcť.

https://www.facebook.com/carrow1/posts/10161889167540391

Jeleň bol odfotografovaný 25. júla v oblasti Pipestone v Minnesote v USA. Podľa odborníkov je jeleň vážne chorý. Jeho telo postihuje choroba s názvom fibromatóza, ktorá spôsobuje, že zviera má na celom svojom tele veľké množstvo fibrómov, čiže nádorov. Táto choroba je u jeleňov dosť bežná a zväčša postihuje jedincov mladších ako 2 roky.

Najväčším problémom tejto choroby je to, že nádory na tele spôsobujú pohybové problémy a taktiež problémy so zrakom. Aj ked‘ by mali postupom času zmiznúť, zhoršujú kvalitu života. Pre človeka takéto zvieratá nebezpečné nie sú a nehrozí im, že sa nakazia. Podľa veterinárov je videný jedinec postihnutý touto chorobou omnoho viac, ako jedince, ktoré doposiaľ videli.

ZDROJ: geek.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Jeleň s nádormi na celom tele odráža smutný obraz dnešného sveta”