Polícia varuje: Facebookom sa šíri falošná správa! Nereagujte na ňu

Internet ako taký je dennodenným pomocníkom skoro každého z nás. No všetko dobré je aj na niečo zlé. Internet je tiež miestom pre podvody či už ide o poplašné správy alebo falošné súkromné správy, ktoré z Vás chcú vylákať peniaze. Týmito záležitosťami sa zaoberá facebooková stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR, ktorú spravuje samotná polícia SR ako je zjavné už z názvu.

 

Nedávno svojich sledovateľov obohatili o nový prípad, ktorý sa týka práve vydierania. Facebookom sa totiž šíri správa o tom, že ak neposkytnete na uvedený účet požadovanú sumu, všetky Vaše konverzácie sa uverejnia na samotnom Facebooku a Youtube.

 

Na takéto správy nereagujte

„Pozor! Ak vidíš túto správu, tak mám tvoj prístup k celému Facebooku. Ak do 24 hodín nezaplatíš na účet 100 eur, budú všetky tvoje konverzácie a fotky zo správ zverejnené na Youtube a tiež na tvojom Facebooku. Zrušenie Facebooku ti nepomôže, vieme ho obnoviť naspäť. Platbu je potrebné vykonať medzinárodným prevodom SEPA,“ znie podozrivá správa šíriaca sa v posledných dňoch na Facebooku.

 

Spomínaná výhražná správa, ktorou páchatelia chceli vymámiť od ľudí peniaze

Zdroj: facebook.com/Hoaxy a podvody – Polícia SR

 

Vďaka duchaprítomným ľuďom sa táto správa rýchlo dostala do rúk polície, ktorá varuje: „Správy ani neotvárajte. Pamätajte, nikdy neplaťte takýmto podvodníkom, ihneď choďte na políciu.“ V správe nechýbajú informácie o majiteľovi účtu spolu s IBANom a inštrukciami aby do dotyčný/á pridali do poznámky meno, ktoré majú na Facebooku aby vydierači vedia o koho ide.

 

Black and Gray Laptop Computer With Turned-on Screen Beside Person Holding Red Smart Card in Selective-focus Photography

Zdroj: pexels.com

 

Prišla aj Vám podobná správa? Stretli ste sa už s niečím podobným?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Polícia varuje: Facebookom sa šíri falošná správa! Nereagujte na ňu”