Rosnička varuje ľudí, ako budú vyzerať teploty v roku 2050. Bohužiaľ sa už skoro naplnili

Foto: Screenshot: Youtube (Baff Rémy)

Hrozivé predpovede počasia sa stávajú realitou aj u nás. Na svete sa dejú obrovské klimatické zmeny, ktoré pred piatimi rokmi nepredpokladali žiadni meteorológovia.

Predpovede počasia na internete veľmi populárnymi nie sú. Pokiaľ sa v nich nevyskytne nijaký smiešny trapas, alebo niečo nezvyčajné, ľudia sa nad tým nepozastavia a veľmi rýchlo naň zabudnú. Nasledujúca predpoved‘ počasia je však niečim veľmi zvláštna. Internetom ju zdieľajú tisícky ľudí a po jej zhliadnutí má väčšina z nich zimomriavky.

Predpovede počasia sú platné len niekoľko dní, či dokonca len niekoľko hodín a po odvysielaní sa o nich už dho nehovorí. Avšak výnimka, ktorá je v týchto dňoch na internete veľmi populárna, potvrdzuje pravidlo. Francúzska televízia TF1 v roku 2014 odvysielala prepoved‘ počasia, ktorá zobrazovala predpovedané počasie na rok 2050.

Na videu môžete vidieť Évelyne Dhéliat, ktorá v tom čase spolupracovala s World Meteorological Organization. Spolu chceli poukázať. na hroziace klimatické zmeny a na to, čo ľudstvo čaká o pár rokov. V roku 2014 to vyzeralo, že zmeny sú od nás vzdialené niekoľko desiatok rokov, lenže dnes je všetko inak. Zmeny prišli skôr, ako sme ich čakali.

https://twitter.com/RyanMaue/status/1154251780504662021?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1154260307755360256&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.interez.sk%2Fvarovala-ako-budu-vyzerat-teploty-v-roku-2050-hroziva-predpoved-sa-naplnila-uz-teraz%2F

Predpoved‘ počasia, ktorá bola predpovedaná na rok 2050, sa vyplnila už skôr a to tento rok – 2019. Televízia tento rok zverejnila názorne porovnanie, ktoré zobrazuje hodnoty teplót, ktoré boli predpovedané na rok 2050 a reálne teploty v roku 2019. Teploty na videu sú z júna a horšie je to, že neboli najteplejšie, ktoré počas tohtoročného leta padli aj vyššie teploty a to konkrétne v júly.

Tohtoročné vysoké teploty si vo Francúzsku vyžiadali päť ľudí, ktoré na následky horúčav prišli o život. Vplyvom vysokých teplôt sa ovzdušie otepľuje rýchlejšie ako to vedci čakali a klimatické zmeny sa stávajú nekontrolovateľnými. Podľa meteorológov bol jún 2019 najteplejším júnom v histórií. Veríme, že hrozby klimatikých zmien vám nebudú ľahostajné a spolu sa k planéte budeme správať omnoho zodpovednejšie.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rosnička varuje ľudí, ako budú vyzerať teploty v roku 2050. Bohužiaľ sa už skoro naplnili”