Za prvý týždeň používania ukradli v Bratislave polovicu elekrických kolobežiek

Slováci si niekedy privlastňujú aj to, čo nie je ich. Tentokrát šlo o e-kolobežky, z ktorých v priebehu jedného týždňa zmizla až polovica.

Kolobežky boli v Bratislave v rámci možnosti vypožičiavania si elektronických kolobežiek značky Mint. Celý projekt a jeho hlavná myšlienka je založená na ekologickej doprave po našom hlavnom meste. Kolobežky majú slúžiť ako vhodná alternatívna na prepravu v porovnaní s neekologickými MHD, taxíkmi či osobnými automobilmi.

Elektronické kolobežky ľudia uvítali s otvorenou náručou, no niektori sa rozhodli, že si ich jednoducho prisvoja. Rozhodli sa bez zaplatenia kolobežku zobrať na plecia a odkráčať s ňou až domov. To však asi netušili, že každá jedna kolobežka obsahuje špeciálny čip, ktorý dokáže veľmi rýchlo lokalizovať jej polohu. Aj napriek tomu bola počas prvého týždňa používania ukadnutá až polovia z 50 kolobežiek. Kolobežky sa veľmi rýchlo našli a všetci zlodeji už sedia za mrežami.

Všetky naše kolobežky sú vybavené bezpečnostným systémom, vďaka ktorému vieme presne v čase určiť, kde sa naše kolobežky nachádzajú. Dokonca aj to, či je kolobežka zaparkovaná, spadnutá, opretá o niečo a podobne.

https://www.facebook.com/MintBike/posts/463254457591404

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Za prvý týždeň používania ukradli v Bratislave polovicu elekrických kolobežiek”