Ak chcete ešte tento rok stihnúť tatranskú túru s deťmi, vyberte sa tu!

Skúsený horolezec vám radí, ako vybrať túry, na ktoré chcete ísť s deťmi.

Horolezec Matej Bučka, člen Slovenského horolezeckého spolku JAMES radí, kam sa vybrať počas krásnych jesenných dňí s vašimi drobcami. Ak vaše deti milujú hory a baví ich spoznávať nove miesta, určite si prídete na svoje.

Turistické trasy, ktoré vybral pre portál Dobré noviny skúsený horolezec sú určené primárne pre deti od 3 rokov.

v

Hrebienok

Medzi prvé turistické trasy aké odporúčal je trasa na Hrebienok. Po zelenej turistickej značke sa tam dostanete zo Starého Smokovca. Trasa je dlhá 2,5 km a má 250-metrové stúpanie. S krátkou prestávkou by mal výstup trvať hodinu. Okrem relaxačnej zóny, občerstvenia a vyrezávaných sôch tam nájdete 2,4 metrov vysokého medveďa Kubu. V zimnom období si tam  môžete pozrieť aj ľadový kostol – Tatranský dom. Túto atrakciu milujú nie len deti.

https://www.instagram.com/p/B2918gChVk-/

https://www.instagram.com/p/B1tpnpTDryC/

Ak si trúfate aj ďalej, z Hrebienska si môžete vybrať hned‘ niekoľko trás. Jednou z nich je cesta na  Rainerovu chatu, počas ktorej si vyberiete smer na Veľkú alebo na Malú Studenú dolinu. Okrem toho sa odtiaľ dostanete aj na Studenovodské vodopády, ku ktorým prídete veľmi rýchlo.

https://www.instagram.com/p/BxaV_zWnX5A/

Zo Štrbského plesa na Popradské pleso

Ak vaše ratolesti nemali najmenší problém s prvým výstupom, nebojte sa ani tohoto druhého a to konkrétne zo Štrbského plesa na Popradké pleso. Tento turistický chodník sa nazýva Heliosa a končí v Mengusovskej doline. Počas výstupu sa môžete zastaviť pri 14 zastaveniach, v ktorých sú stručné, no výstižné informácie o živočíchoch a rastlinách v Tatrách. Táto trasa trvá približne hodinu a pol. Trasa sa rozdeľuje na 2 a to na letnú a zimnú (červená a zelená). Obomi sa dostanete na Popradské pleso.

https://www.instagram.com/p/B299_j6iTSB/

 

https://www.instagram.com/p/B24-_9fIZns/

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela Krajanová🌷 (@michaela_krajanova),

Vodopád Skok

Vodopád Skok je jeden z najkrajších tatranských vodopádov vôbec. Ak chcete zmenu po nie veľmi adrenalínových trasách, zvoľte s deťmi práve tú, ktorá vedie k vodopádu Skok, ktorý sa nachádza v Mlynickej doline. Po ceste sú aj vyššie kamene, na ktorých sa budú deti cítiť nadšene. Vodopád Skok sa nachádza v nadmorskej výške 1789 m.n.m a cesta k nemu trvá približne hodinu a pol. Cesta je dlhá niečo cez 4,5 kilometra.

https://www.instagram.com/p/BnUMguQn9jw/

https://www.instagram.com/p/B29cAKFIXwo/

 

 

Z Bielej vody na Zelené pleso

Táto trasa je najdlhšia z tých, ktoré horolezec vybral. Je jeho srdcovou záležitosťou, pretože miluje okolité štíty. Táto trasa trvá približne 3 hodiny, no stúpanie je veľmi mierne a tak s ňou deti nemajú problém. Po ceste sa môžete zastaviť na viacerých odpočívadlách. Medzi štíty, ktoré sú navôkol patrí napríklad Jastrabia Veža či  slovenský „Eiger“ – severná stena Malého Kežmarského štítu. Táto stena je najvyššou stenou v Tatrách. Na chate na Zelenom plese vás bude čakať chatár Tomáš s viacerými dobrotami.

https://www.instagram.com/p/B1OVWDpIUxN/

https://www.instagram.com/p/B2Bdkq7il9L/

Ak máte deti menšie ako 3 roky, no aj napriek tomu sa chcete nadýchať čerstvého tatranského vzduchu, zájdite na príjemnú prechdzku okolo Štrbského plesa  vo výške 1350 m.n.m.

zdroj titulnej foto: be.nora / luk.kino

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak chcete ešte tento rok stihnúť tatranskú túru s deťmi, vyberte sa tu!”