back to top
sobota, 20 apríla, 2024

7 vecí, ktoré musíte naučiť svoje deti pre ich bezpečnosť

Nebezpečenstvo čaká na deti takmer na každom kroku. Úlohou rodičov je snažiť sa urobiť všetko v oblasti prevencie nebezpečenstva. Najmä ak sa to týka našich detí.

Všetko je v poriadku, keď sú mama a otec nablízku, ale čo sa stane, keď dieťa chodí a odchádza zo školy samé alebo keď nikto nie je doma?

Poučte svoje dieťa o týchto 7 bezpečnostných opatreniach.

Dieťa si musí pamätať na adresu, číslo aspoň na jedného rodiča a mená rodičov

To je dôležité v prípade, že sa stratí. Nezabudnite im však vysvetliť, že tieto informácie by sa mali zverejňovať iba v prípade núdze a pokiaľ možno len pre orgány činné v trestnom konaní.

Nehovorte s cudzími ľuďmi a nič od nich neberte

Toto pravidlo opakujte každý deň. Vysvetlite nebezpečenstvo a uveďte príklady. Toto nie je vtip, ale veci, ktoré im môžu jedného dňa zachrániť život.

Tajné heslo

Pred niekoľkými rokmi bol internet šokovaný príbehom osemročného dievčatka, ku ktorému prišiel na ulici neznámy muž. Povedal jej, že jej matka je zaneprázdnená a že ho poslala, aby ju vyzdvihol on. Dievča muža požiadalo, aby jej povedal heslo. Muža to prekvapilo a radšej utiekol.

Toto je skutočne skvelý postup. Vyberte si jedno slovo, ktoré bude vašim tajným heslom. V prípade, že niekto príde k dieťaťu na ulici a povie, že ho poslala jeho matka, mal by toto slovo poznať a povedať.

Dôvera

Naučte svoje dieťa povedať vám, kedy odchádza a kam ide, a to aj vo veľmi mladom veku.

Povedať „nie“

Toto odporúčanie platí na celý život. Ak je vášmu dieťaťu nepríjemné, keď sa ho niekto pokúša dotknúť, alebo ak sa dieťa necíti bezpečne, malo by o tom vedieť hovoriť.

Dôležité telefónne čísla

Povedzte svojmu dieťaťu číslo každej pohotovostnej služby: polície, hasičov a podobne. Naučte ho vytočiť tieto čísla z mobilného telefónu aj z pevnej linky.

Opatrnosť na sociálnych sieťach

Požiadajte svoje dieťa, aby nezverejňovalo osobné informácie na internete (adresa bydliska, čas, keď nikto nie je doma), nehovorilo o heslách a neprichádzalo do styku s neznámymi ľuďmi.

Vedia to aj vaše deti?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights