Dievčatku kvôli alopécii neostal ani jeden vlások na hlave. Bálo sa ako ju príjmu spolužiaci

Alopécia, autoimunitné ochorenie, ktorej príčinou vypadávajú vlasy. Príčiny vzniku alopécie sú napríklad dedičnosť, nesprávne stravovanie či stres. Malá Gianessa Wride sprvu bojovala s vírusom a o pár dni jej začali vypadávať vlásky, vtedy mala len 7 rokov. „Týždeň a pol pred tým, ako začala strácať vlasy, mala chrípku. Lekárka nám povedala, že vlasy jej už nikdy nenarastú,“ zverejnila na sociálnej sieti jej mama Danielle.

https://www.instagram.com/p/BPJi9T_gRM1/?utm_source=ig_embed

Diagnóza šokovala celú rodinu, ktorá začala mať o Gianessu obavy. „Bolo to pre mňa nesmierne ťažké. Veľmi som sa obávala, že by ju niekto mohol začať šikanovať,“ povedala mama Danielle pre portál People. No napriek tomu sa jej mama snažila svoju dcéru naspäť začleniť do kolektívu a rozšíriť povedomie o tejto chorobe.

https://www.instagram.com/p/BPgYjApALs7/?utm_source=ig_embed

Víťazka súťaže

Príbeh Gianessy sa dostal do povedomia, keď internetom začala kolovať jej fotka. V škole kam chodí Gianessa sa usporiadal Crazy Hair Day (Deň šialených účesov), ktorého sa dievčatko chcelo zúčastniť. No keďže alopécia ju pripravila o všetky vlásky jej mama Danielle prišla so skvelým nápadom. V obchode nakúpila nalepovacie diamanty a na Gianessinej hlavička vytvorila rôzne ornamenty. Gianessa mala obavy ako ju príjmu je spolužiaci no akonáhle vošla do triedy všetci si jej účes zaľúbili. Dokonca sa Gianessa stala víťazkou tejto súťaže!

https://www.instagram.com/p/BSL6GscB0dE/?utm_source=ig_embed

Mama Daniella sa snaží prostredníctvom sociálnych sietí rozšíriť povedomie o tejto chorobe čo sa jej očividne darí, keďže fotka malej Gianessy koluje po internete už skoro 2 roky. „Vlasy nerobia človeka tým, kým jeVšetko sa ukrýva v jeho vnútri,“ povzbudzuje svojimi slovami Danielle ľudí, ktorí prišli o vlasy.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dievčatku kvôli alopécii neostal ani jeden vlások na hlave. Bálo sa ako ju príjmu spolužiaci”