Hrôza na Kapverdoch! More tam vyplavilo až 150 uhynutých delfínov

Minulý týždeň portál CBS informoval o hrozivej správe, že na pobreží Kapverdských ostrovoch bolo vyplavených takmer 150 uhynutých delfínov. Príčina ich smrti zatiaľ nie je jasná, no intenzívne sa vyšetruje. Organizácia BIOS Cape Verd potvrdila, že množstvo z nich bolo mŕtvych už v momente, kedy ich našli. Na ich pochovanie museli byť privolané buldozéry. Organizácia taktiež informovala, že pár z nich si vedci zobrali na výskumné účely a najmä preto, aby zistili príčinu ich smrti.

Vedci si s najväčšou pravdepodobnosťou myslia, že túto katastrofu spôsobila olejová škvrna, chemikálie, či iná nebezpečná látká, ktorá bola vypustená do mora. V poslednom čase takéto nehody nie sú ničim výnimočným. Naposledy sa to udialo v Mexickom zálivev vo februári aktuálneho roku. V tom čase tam celkovo uhynulo 300 delfínov.

https://www.instagram.com/p/B27PHQKArwJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

ZDROJ: cbsnews.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hrôza na Kapverdoch! More tam vyplavilo až 150 uhynutých delfínov”