„Milovanie zabraňuje srdcovým infarktom u mužov,“ tvrdí nová štúdia

Pravdepodobne už viete, že mať sex je nielen príjemné, ale aj veľmi zdravé. Posilňuje imunitný systém, chráni pred určitými typmi rakoviny, zmierňuje stres, zlepšuje náladu a pomáha vám lepšie spať.

Teraz sa vďaka novej štúdii zistilo, že sex chráni pred srdcovými infarktami a udržuje srdce v skvelej kondícii, takže je to skutočne prospešná liečba a určite najlepší prírodný liek.

 

Vedci do štúdie zapojili 1165 mužov vo veku 40 až 70 rokov a 16 rokov analyzovali ich zdravotnú anamnézu, aby pochopili vzťah medzi sexuálnou aktivitou a zdravím kardiovaskulárneho systému.

Štúdia ukázala, že muži, ktorí mali najviac pohlavného styku, mali najmenšie riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb, a ak sa na to pozrieme detailnejšie, tí, ktorí mali sex dvakrát až trikrát týždenne, mali o 45% menej srdcových problémov ako tí, ktorí to robili raz mesačne.

Táto štúdia si zaslúži osobitnú pozornosť, pretože vedci brali do úvahy faktory, ako sú celkové zdravie, krvný tlak a či muži fajčia alebo nie, a výsledky napriek tomu dokázali, že sex samotný, je dostatočne silný faktor na zníženie rizika srdcových chorôb.

Justin Lemmiller hovorí, že „sex sa zdá byť jedinečný, aj pokiaľ ide o zdravie srdca.“ Lemmiller verí, že dôvodom, prečo je sex tak dobrý pre zdravie srdca, je to, že je to forma cvičenia, ale čo je dôležitejšie, pretože je to silný liek na odbúravanie stresu, čo je vždy prospešné.

Samotná štúdia na Princetonskej univerzite zistila, že každodenný sex má za následok rast buniek v hipokampuse – oblasti mozgu, ktorá je čiastočne zodpovedná za kontrolu úrovne stresu – čo znamená, že sa budete cítiť menej vystresovaní.

Vedci okrem toho v inej štúdii zistili, že ľudia, ktorí mali sex každý deň po dobu dvoch týždňov, mali nižší krvný tlak ako tí, ktorí boli bez sexu. A nižší krvný tlak znamená nižšie riziko vzniku srdcových chorôb.

Takže muži, teraz viete, čo máte robiť! Buďte zdraví :)!

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “„Milovanie zabraňuje srdcovým infarktom u mužov,“ tvrdí nová štúdia”