Tehotnú ženu s tromi deťmi odmietol starší pár pustiť na miesta vo vlaku, za ktoré si zaplatila

Každý kto pravidelne cestuje vlakom vie, že rezervácia miestenky je vo vyťažených spojoch nevyhnutná kúpa. No častokrát sa stáva, že potom čo nastúpite do vlaku a nájdete svoje miesto niekto tam už sedí. Slušnosť teda káže aby dotyčný/á miesto prenechali človeku, ktorý si za miestenku zaplatil. No v prípade 37-ročnej mamičky troch detí (štvrté je „na ceste“) to bolo všetko inak.

 

Amanda Mancino-Williams si na cestu z Cheltenhamu do Notthinghamu zakúpila 4 miesta vo vlaku pre seba a jej tri deti. Avšak po nastúpení na vlak zistili, že na dvoj miestach sedí starší pár. Všetko by bolo v úplnom poriadku no starší pár odmietol matke a jej deťom uvoľniť miesta aj napriek tomu, že im lístky s miestenkami ukázala.

Všetko malo šťastný koniec

Situácia sa našťastie vyriešila po tom, keď Amanda o prípade informovala sprievodcu, ktorý im vybavil miesta v prvej triede. No Amanda si stihla starší pár vyfotografovať a fotky pridala na svoj Twitter. „Keď matka s tromi deťmi a taškami má rezervované 4 miesta na dlhú cestu vlakom a Vy sedíte na ich miestach v preplnenom vozni, nehovorte im, že ich lístky sú bezvýznamné so snobským prízvukom a potom nehovorte, že sa nepresadíte a vyhýbate sa očnému kontaktu. Nebuďte takýto ľudia,“ napísala k fotkám Amanda.

 

Ak by mal pár na to dôvod nechala by ich tam sedieť

Amandin príspevok má približne 3600 komentárov a sama tvrdí, že rezervácia miest vo vlaku asi nemá žiaden význam ak si ľudia sadajú kam len chcú. No neodmieta to, že ak by pár mal pádny dôvod na to prečo tam chcú alebo potrebujú sedieť tak by im miesta prenechala. „Bola som šokovaná a unavená. Hociktorá matka, ktorá cestuje s taškami a deťmi vie, aké je ťažké je nájsť miesta na sedenie a rezervovať si ich je niečo, s čím počítate.“ Amanda si tieto 4 miesta rezervovala hlavne kvôli tomu, že je tam stolík, na ktorom si jej deti mali písať úlohy.

Je samozrejmé aby sme mali úctu k starším a niekedy im prenechali svoje miesto. No na druhej strane by aj starší ľudia mali vedieť prejaviť úctu ostatným namiesto ignorácie, nevhodného a povýšeneckého správania ako tomu bolo v tomto prípade.

 

Stalo sa Vám už niekedy niečo podobné? Ako ste situáciu vyriešili?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tehotnú ženu s tromi deťmi odmietol starší pár pustiť na miesta vo vlaku, za ktoré si zaplatila”