Homosexuálni tučniaci v zoo sa pokúsili ukradnúť vajce, aby sa stali otcami

Homosexuálny pár tučniakov ukradol vajíčko s očividným pokusom stať sa otcami.

Dvojica homosexuálnych afrických tučniakov bola objavená v hniezde vajíčka spolu s heterosexuálnymi pármi v holandskej Zoo DierenPark Amersfoort.

„Homosexuálny pár sa veľmi dobre stará o vajíčko a strieda sa pri jeho udržiavaní v teple,“ povedal ošetrovateľ pracujúci v zoologickej záhrade Marc Belt. „Homosexualita je v prípade tučniakov pomerne bežná, ale vďaka čomu je tento pár pozoruhodný, je to, že sa rozhodli zmocniť vajíčka.“

Zoologická záhrada tvrdí, že homosexuálny pár ukradol vajíčko heterosexuálnemu páru počas „nestráženého okamihu“. Heterosexuálne tučniaky sa potom rozhodli si urobiť ďalšie vajíčko.

Sezóna rozmnožovania je v súčasnosti v plnom prúde a zoologická záhrada už privítala prvého tučniaka. Dúfajú, že sa vyliahnu aj vajíčka homosexuálneho páru, no nie sú si istí, či bolo vajíčko správne oplodnené.

Zdá sa, že ide o pomerne bežný jav medzi tučniakmi a vo všeobecnosti v živočíšnej ríši. Vyskytlo sa niekoľko prípadov párov rovnakého pohlavia, ktoré si adoptovali vajcia v zoologických záhradách, ale zvyčajne im ich poskytli ošetrovatelia, neboli ukradnuté párikom dvoch tučniakov.

V auguste dvaja samci tučniaka veľkého v berlínskej zoo si údajne adoptovali vajíčko, keď sa pokúsili zahniezdiť spolu s niekoľkými rôznymi predmetmi vrátane „mokrej skaly a slizkej ryby“. Potom, čo sa z nich nevyliahlo, ošetrovatelia dali páru vajíčko od 22-ročnej samičky tučniaka.

„Je veľmi bežné, že dva tučniaky rovnakého pohlavia sa dajú dokopy. Nemyslím si, že sa jedná o väčšinu tučniakov, ale nie je to nič zriedkavé,“ povedal pre New York Times hovorca Zoo Maximilian Jäger. „Sme si istí, že by boli dobrými rodičmi, pretože boli veľmi milí k svojmu kameňu.“

V zoo na Novom Zélande dostal lesbický pár tučniakov Thelma a Louise vajíčko po tom, čo sa predtým staral o mláďa, ktorého matka nevedela vychovať.

„Zbožňujú, keď sa môžu starať o mláďa,“ uviedla ošetrovateľka Ebony Dwipayanaová. „Je zrejmé, že nie sú schopní mať svoje vlastné, takže skutočnosť, že si stále dokážu vychovať zdravé mláďatá, je pre nich úžasná a je to skvelá skúsenosť.“

Hoci homosexuálne tučniaky sú zoológom známe už dlhšiu dobu, v posledných rokoch získali väčšiu pozornosť. Zdá sa, že v minulosti bolo vynaložené aspoň určité úsilie na utajenie tohto správania.

Počas neúspešnej expedície Scott Antarktída v rokoch 1910 – 1913 bol vedec U. K. George Murray Levick tak šokovaný tým, že objavil homosexuálnych tučniakov, že sa pokúsil obmedziť šírenie informácií napísaním svojej správy v gréčtine. Po zverejnení jeho článku bolo homosexuálne správanie zámerne vynechané.

zdroj: newsweek.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Homosexuálni tučniaci v zoo sa pokúsili ukradnúť vajce, aby sa stali otcami”