back to top
streda, 24 apríla, 2024

Recept na šťastný vzťah: 10 romantických vecí, ktorými môžete utužiť Váš vzťah

Väčšina z nás si želá zostarnúť po boku milovanej osoby no štúdie dokazujú, že počet manželstiev klesá. To môže v ľuďoch vyvolať pocit, že dlhotrvajúci vzťah je iba mýtom alebo, že vôbec nestojí za to. V skutočnosti to nie je pravda. Síce sú vzťahy a láska dosť komplikované, existuje mnoho tipov, ktoré Vám pomôžu vyťažiť z Vášho vzťahu čo najviac.

 

V tomto článku Vám predstavíme 10 romantických tipov, ktoré prehĺbia vzťah s Vašim partnerom/kou:

 

#1  Vždy majte spoločný, hoc je aj malý

Tým, že zdieľate spoločný sen Vás spája nádej za cestou k Vášmu spoločnému cieľu. Napríklad spoločná dovolenka na exotickom mieste, nové auto alebo návšteva Disneylandu s deťmi. Možno by ste si chceli prerobiť Vašu spálňu alebo usporiadať rodinné stretnutie. Nech je to už čokoľvek, zdieľanie rovnakého sna a tým, že sa k nemu spoločne dopracujete je to čo vnesie viac pozitivity do Vášho vzťahu, spojí Vás to a koniec koncov budete šťastní.

 

Couple Near White Chevrolet Coupe

Zdroj: pexels.com

 

#2  Zapisujte si detailne všetky maličké želania Vášho partnera /Vašej partnerky

Ak stále zabúdate čo Vaša polovička chce napríklad na narodeniny toto je pre Vás ideálne riešenie. Zakaždým ak Váš partner/Vaša partnerka spomenie reštauráciu, ktorú by chcel/a navštíviť, film, ktorý by si chcel/a pozrieť alebo veci čo si chce kúpiť, zapíšte si to. Môžete si to zapísať napríklad do mobilu a vždy budete vedieť kam zobrať Vašu polovičku na večeru alebo aký dar kúpiť na výročie.

 

Photography of Couple Holding Hands

Zdroj: pexels.com

 

#3  Naplánujte pre partnera/ku malé prekvapenia

Po prvých mesiacoch vzťahu už iskry medzi Vami „neprebehujú“ až tak často ako na začiatku a Vy si pomaly zvykáte na svojho partnera/ku. To v žiadnom prípade neznamená, že sa už neľúbite ale Váš vzťah je už stabilnejší. Pravá láska nie vždy iba o Vášni ale aj o slobodnom rozhodnutí byť s človekom, ktorého ľúbite každý deň. No iskričky sa raz za čas môžu opäť objaviť. Prekvapte svojho partnera/ku obľúbeným zákuskom, horúcim kúpeľom po dlhom dni v práci alebo choďte spoločne do kina (riaďte sa bodom 2).

 

Man Holding Baby's-breath Flower in Front of Woman Standing Near Marble Wall

Zdroj: pexel.com

 

#4  Počas hádky skúste porozmýšľať nad tým či to z časti nie je aj Vaša chyba

Ak už aj dôjde k hádke a cítite, že sa hádka vymyká kontrole choďte na 20 minút do rozdielnych izieb. To Vám pomôže sa trochu upokojiť a porozmýšľať o tom či ste do tejto hádky „neprispeli“ aj Vy. Skúste byť po týchto 20-tich minútach viac pokorný a priznajte si časť svojej chyby a ospravedlňte sa. Potom skúste spoločne porozmýšľať nad riešením ako vyriešiť problém, ktorý hádku spôsobil.

 

Zdroj: pexels.com

 

#5  Vyskúšajte metódu 3-1

Ak máte niekedy pocit, že robíte len to čo má rád partner skúste túto metódu. Napríklad ak chcete ísť do kina, jeden z Vás vyberie 3 filmy, ktoré by chcel vidieť a druhý z nich vyberie jeden, ktorý chce vidieť. Takže ste spoločne vybrali to čo budete robiť a budete obaja spokojní.

 

Three Assorted Movie Posters

Zdroj: pexels.com

 

#6  Skúste stráviť nejaký čas bez partnera/ky a zistíte ako si navzájom chýbate

Keď trávite všetok voľný čas Vašim partnerom/Vašou partnerkou je dosť pravdepodobné, že nerobíte všetko čo by ste inak robili osamote. Napríklad ísť na pedikúru, ísť na kávu s kamoškami alebo Vašou mamou. Každý potrebuje stráviť istý čas osamote a to hlavne introverti. Takto si aspoň uvedomíte ako Vám partner/ka chýba, „dobijete si trochu baterky“ a opäť budete spolu so svojim partnerom.

 

Two Women Sitting on White Bench

Zdroj: pexels.com

 

#7  Vylepšite svoj vzťah s rodinou partnera/ky tým, že im práve Vy vždy oznámite dobré správy

S rodinou Vášho partnera/Vašej partnerky možno vždy nezhodnete no určite od Vás partner/ka chce aby ste spolu ako tak vychádzali. Aby ste znížili napätie medzi Vami skúste im oznamovať dobré správy Vy. Napríklad ich pozvite na obed, poďakujte im za tú krásnu vázu čo ste od nich dostali na Vianoce, prijmite ich pozvanie na nedeľný obed. Na partnerovi/partnerke prenechajte ospravedlňovanie prečo nemôžete ísť s nimi na bingo alebo že im na víkend nemôžete požičať auto.

 

People Sitting Beside Table

Zdroj: pexels.com

 

#8  Pracujte na spoločnom projekte

Vytvorte niečo spoločne a zlepšujte svoje zručnosti tímovej práce. Napríklad uvarte spoločne večeru či nanovo vymaľujte celý byt/dom. Je dôležité ak spoločne niečo dosiahnete, skúste sa napríklad prihlásiť do nejakej súťaže alebo na spoločný jazykový kurz.

 

Couple Cooking

Zdroj: pexels.com

 

#9  Túľte sa! Samotný fyzický kontakt vzbudzuje pocit lásky

Ľudský dotyk je tak silný, že dokáže „povedať“ toho viac ako slová samotné. Navyše, počas túlenia na vylučuje oxytocín, ktorý má prezývku „hormón lásky“. Tento hormón vyvoláva vo Vás a Vašom partnerovi/Vašej partnerke pocit bezpečia, šťastia a prepojenia – jednoducho budete cítiť lásku. Využite príležitosť a poďakujte im za ďalší krásny spoločne strávený deň. To Vám pomôže viac si vážiť Vášho partnera/Vašu partnerku a zároveň Vy sa budete cítiť rovnako. Navyše, štúdie dokazujú, že prejav vďačnosti nás robí šťastnými.

 

Man and Woman Lying on Bed

Zdroj: pexels.com

 

#10  Nechajte partnera/ku jeden deň robiť to čo má rád/rada

Niekedy je dobré stráviť svoj deň tým čo chce robiť partner/ka aj keď to nie je práve to čo chcete Vy. Potom to vystriedajte a jeden deň robte iba to čo chcete Vy. Takto sa obaja spoznáte ešte lepšie a kto vie možno budete mať nakoniec nové hobby a ešte k tomu aj spoločné!

 

Two Person Riding Motorcycle on Seashore

Zdroj: pexels.com

 

Používate niektoré z tipov? Ktorý z nich sa Vám najviac pozdáva a podľa Vás zaručene funguje?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Červená, biela a kráľovsky modrá. YA svetový bestseller

Kniha, pri ktorej sa budete smiať, baviť, trošku červenať,...

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Newsletter

Prečítaj si

Červená, biela a kráľovsky modrá. YA svetový bestseller

Kniha, pri ktorej sa budete smiať, baviť, trošku červenať,...

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Červená, biela a kráľovsky modrá. YA svetový bestseller

Kniha, pri ktorej sa budete smiať, baviť, trošku červenať, ale hlavne si užijete originálny príbeh. Britský princ a syn americkej prezidentky ohrozia vzájomné vzťahy –...

33-ročná žena si odmietla zafarbiť šedivé vlasy a ľudia jej vyčítali, že vyzerá „na 60“.

Frustrovaná nekonečným kolobehom skrývania svojich strieborných pruhov dosiahla kritický bod, keď si uvedomila, že v tejto šaráde už nemôže pokračovať. Rozhodla sa prijať svoje...

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...
Verified by MonsterInsights