Slováci zorganizovali zbierku pre rodiny obetí z autobusovej tragédie pri Nitre. Prispieť môžete aj Vy!

Včera Slovensko poznamenali 2 veľké tragédie – zrážka kamiónu s plným autobusom a smrť dobrovoľníčok pri záchrane psíkov zo zaplaveného útulku. Pri tragickej nehode zahynulo 12 ľudí a tri ženy zomreli po tom čo ich auto zasiahla rozbúrená rieka Muráň. Preto sa ľudia rozhodli zorganizovať finančnú zbierku pre rodiny obetí.

 

Ak chcete pomôcť a prispieť aj Vy, môžete tak urobiť na portále ludialudom.sk a prispieť na zbierku s názvom Prísť domov nemusí byť samozrejmosť (stačí kliknúť na tento odkaz). Prispieť môžete jednorázovo alebo aj pravidelne, predvolené sumy sa pohybujú od sumy 5€ do 50€ no môžete prispieť aj inou ľubovoľnou sumou.

 

Autorka výzvy na zbierku, Zuzana, podotkla, že sa rodiny obetí po takejto tragédii môžu dostať do existenčných problémov. „Darované peniaze rozdelíme na rovnaké čiastky pre rodiny obetí. Pridajte sa a prejavme spolu solidaritu. Sila je v spájaní sa,“ spomína Zuzana zo spoluzakladateľom výzvy, Jurajom, na portáli ludialudom.sk.

 

15. novembra (piatok) je na Slovensku vyhlásený štátny smútok, ktorý bude trvať od 8:00 do 20:00 počas, ktorého budú všetky vlajky stiahnuté na pol žrde. Toto rozhodnutie padlo na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády. Štátny smútok bol doteraz na Slovensku vyhlásený 9-krát.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slováci zorganizovali zbierku pre rodiny obetí z autobusovej tragédie pri Nitre. Prispieť môžete aj Vy!”