Zabudnite na žalúzie. Tento nápad je skoro zadarmo a zabezpečí vám súkromie

Patríte aj vy k ľuďom, ktorý buď bývajú v bytovke na nízkom poschodí alebo v dome a máte výhľad na cestu no váš plot je príliš nízky? Navyše, keď sedíte a pijete čaj, máte pocit, že vás niekto sleduje. Nie je to nič príjemné, však? Ak sa chcete tohto problému zbaviť raz a navždy, máme pre vás jednoduchý spôsob.

тюль из фатина

Prezradíme vám, prečo lepenie tylu na okno je lepšie ako žalúzie.

Namiesto inštalácie žalúzií  si na okná nalepte tyl. Je to jednoduché a môžete to urobiť bez cudzej pomoci. Ďalšou výhodou je, že to je lacné. Nájdite si odrezky starého tylu, upravte ho podľa veľkosti okna a prilepte ho. A nakoniec, tyl v interiéri vyzerá nielen elegantne ale aj zaujímavo.

тюль в кухню

Na prilepenie tylu na okno budete potrebovať vhodný tyl a lepidlo. Ako lepidlo môžete použiť škrob. Ak ho necháte zavariť bude to jednoduchšie: 1 polievková lyžica škrobu na 0,5 l vody. Týmto roztokom polejte tyl a úplne ho navlhčite.

тюль для спальни

Keď je tkanina zvlhčená, je čas začať lepiť. Dbajte na to, aby boli okná v dome zatvorené a aby nedošlo k prievanu. Lepenie začíname zhora nadol. Tyl dobre navlhčite škrobom a narovnajte ho po celej ploche okna.

тюль для зала

Ďalšou výhodou tohto procesu je vynikajúca hydratácia rúk. Počas lepenia sú vaše ruky hydratované a „nasýtené“ užitočnými látkami zo škrobu. Skvelé, však?!

тюль до подоконника

Keď vaše umelecké dielo vyschne, môžete už len obdivovať vykonanú prácu. Výhodou je, že hoci váš pohľad von ostane nezmenení, ľudia vonku už nebudú vidieť to, čo robíte vo vašom súkromí. Tyl dokonale prepúšťa svetlo. Ak je slnečné počasie, aj vaša domácnosť bude plná svetla!

тюль зал

Odstránenie tylu je tiež veľmi jednoduché. Potrebujete ho iba navlhčiť vodou. Stačí, ak to budete robiť raz mesačne, a to len v prípade, ak si všimnete, že tyl už nie je čistý. Dáte ho dole, necháte vysušiť, suším a potom vrátite na svoje miesto.

тюль и шторы

V tomto videu Olga Papsueva ukazuje celý proces lepenia tylu od začiatku až do konca.

Tyl v kuchyni je skvelá voľba. Spočiatku to môže vyzerať ako zvláštny nápad. V skutočnosti to je nielen jednoduché ale aj štýlové a krásne. Ako sa vám páči tento nápad?

zdroj:takprosto.cc

 

 

Нужно ли клеить тюль на окна

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zabudnite na žalúzie. Tento nápad je skoro zadarmo a zabezpečí vám súkromie”