Zázračná hubka, ktorá vyčistí všetko. Mala by ju mať doma každá domácnosť. Dokáže zázraky

Táto pomôcka je v súčasnosti veľmi populárna, pretože dokáže vyčistiť takmer akýkoľvek povrch. Vyrovná sa aj so špinou, na ktorú nezabrali ani všetky ostatné prípravky. Neviete o čo ide? Reč je o melamínovej špongii. Tento neobvyklý materiál sa vyrovná s čímkoľvek. A čo je najlepšie, nestojí veľa!

Táto univerzálna špongia však nie je taká obyčajná, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Tento zázračný produkt má nielen svoje výhody a nevýhody, ale aj pravidlá používania.

Čo všetko dokáže melamínová špongia?

A je schopná veľa, pretože táto špongia je takmer univerzálna. Dokonale si poradí s kachličkami a škvrnami z vápenných či mydlových usadenín.

Čistí vodovodné batérie a iné kovové povrchy.

Dokonale sa vyrovná s mastnými škvrnami či pripáleninami.

Odstráni stopy po pere či fixke, vrátane tej permanentnej. Vyčistí nielen stenu , ale aj tapety, podlahy a iné povrchy.

Pomocou špongie môžete vyčistiť podrážky na obuvi, najmä tie biele.

Poradí si aj s koženým volantom. Rozsah jej využitia je skutočne veľmi rozsiahly.

V čom je teda problém?

Faktom je, že melamín je jedovatá látka, takže sa v žiadnom prípade nesmie dostať do živého organizmu, či už ide o osobu alebo zviera. To isté sa však dá povedať o väčšine domácich chemikálií, však? Preto môžete špongiu použiť, ale múdro a opatrne.

Pravidlá používania melamínovej špongie

Nie každý je pripravený vzdať sa moderných čistiacich prostriedkov a prejsť na mydlo, sódu a ocot. Musíte len dodržiavať bezpečnostné pravidlá. To isté platí aj pre melamínovú špongiu.

  • Pri použití špongie, rovnako ako pri všetkých čistiacich prostriedkoch, noste rukavice.
  • Nepoužívajte špongiu na umývanie riadu alebo čokoľvek, čo by mohlo prísť do kontaktu s potravinami.
  • Špongiu, rovnako ako všetky čistiace produkty, uchovávajte mimo dosahu detí a domácich miláčikov.
  • Nikdy neumývajte zeleninu a ovocie melamínovou špongiou.
  • Po vyčistení dôkladne utrite čistenú oblasť, aby tam nezostali žiadne kúsky melamínovej špongie.
  • Nepoužívajte žiadne čistiace prostriedky v kombinácii s melamínovou špongiou. Môže s atotiž stať, že tým spôsobíte vznik chemickej reakcie.

A nakoniec niekoľko tipov na použitie melamínovej gumy. Špongiu je najlepšie používať nie v celku, ale po malých kúskoch: prenáša na seba nečistoty a rýchlo stráca svoj tvar. Z rovnakého dôvodu špongiu nestláčajte silno, aby sa nezdeformovala. A nakoniec: špongiu nemusíte príliš navlhčovať: najlepšie funguje v suchom a mierne vlhkom stave.

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zázračná hubka, ktorá vyčistí všetko. Mala by ju mať doma každá domácnosť. Dokáže zázraky”