Zdražovanie neprestáva: Pacienti s týmito chorobami si za svoje lieky priplatia 6-násobne!

Už od začiatku októbra tohto roku dochádza k revíziám úhrad liekov v znení nových pravidiel. Podľa nich si teda za svoje lieky najviac priplatia pacienti onkológie, onko-hematológie a ľudia s reumatoidnou artritídou. Rovnako by to malo byť aj pre epileptikov a ľudí trpiacimi sklerózou multiplex. 

 

Euro Banknotes and Coins

Zdroj: pexels.com

 

Kvalitná liečba sa stáva menej dostupnou

Po mesiaci revízii krútia neveriacky hlavou aj samotní lekári, keďže doplatky za lieky by mali byť aj 6-násobné. Tie sa majú týkať pacientov s bronchiálnou astmou a obštrukčnou chorobou pľúc. Jedná sa hlavne o fixné kombinácie inhalačného kortikoidu a formoterolu i triple medikácie. Najväčšou obavou lekárov je to, že kvalitná liečba už nebude až tak dostupná. Čo vyústi do používania náhrad liečiv, ktoré nemusia byť rovnako účinné a môžu zdravotný stav pacientov zhoršiť.

 

 

Zdroj: pluska.sk  / hitky.sk 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zdražovanie neprestáva: Pacienti s týmito chorobami si za svoje lieky priplatia 6-násobne!”