5 tajomstiev, ako  na fotografiách vyzerať vyššie a štíhlejšie

Čo ženy neurobia, len aby vyzerali na fotografii čo najlepšie. Existuje mnoho špeciálnych programov na upravovanie, ktoré sľubujú napríklad predĺženie nôh. Bohužiaľ, pri ich použití riskujete, že sa dostanete do nepríjemnej situácie. Spolu s obrázkom sa môže natiahnuť aj časť pozadia, čo upozorní na skutočnosť, že fotografia bola vylepšovaná. Aby ste sa nestali predmetom posmechu, vyzbrojte sa arzenálom bezpečných spôsobov, ako vylepšiť svoje fotografie.

Fotografujte v pohybe

Nech všetko vyzerá tak, že vás fotograf náhodne odfotil počas chôdze. Takáto póza poskytne fotografii dynamiku a opticky predlží vaše nohy. Svaly nôh sú pri chôdzi vo väčšom napätí ako v uvoľnenom stave.

Noste oblečenie rovnakej farby

Na fotografovanie použite outfit z rovnakého materiálu alebo jeden základný kúsok: šaty alebo overal. Vaša postava nebude „orezaná“ žiadnymi vodorovnými pruhmi vrátane prechodov rôznych odtieňov.

Prekrížené nohy

Mnoho hviezd túto techniku ​​neustále používa, počas stretnutia s novinármi ale aj na červenom koberci. V tejto polohe sú nohy o niečo bližšie k objektívu, veľkosť topánky sa opticky zmenšuje a výška človeka sa zvyšuje. Takáto poloha nôh lichotí akejkoľvek postave.

Nechajte fotografa, aby vám urobil fotku zdola

V tejto polohe sú vaše nohy opäť bližšie k objektívu, čím sa opticky predlžujú. Nezabudnite mierne nakloniť hlavu tak, aby kontúry tváre neboli rozmazané.

Vyberte si nohavice s vysokým pásom

Vaše nohy budú o to dlhšie, čím vyššia je línia pásu. Pri sukniach toto pravidlo funguje.

Využite optické ilúzie

Požiadajte fotografa, aby vás vyfotografoval takým spôsobom, aby ste boli podstatne väčší ako všetky ostatné objekty v zábere. Nič nepokazíte, ak na pozadí vašej fotografie budú stromy, ktoré sú v porovnaní s vami menšie.

Teraz, keď už ste vyzbrojení týmito trikmi, sa môžete pokojne pustiť do vytvárania dokonalých fotografií.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “5 tajomstiev, ako  na fotografiách vyzerať vyššie a štíhlejšie”