Rusku na 4 roky pozastavili účasť na všetkých olympijských hrách a majstrovstvách sveta

 

Výkonný výbor vo Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) na 4 roky zbavil Rusko práva zúčastňovať sa na významných medzinárodných súťažiach vrátane olympijských hier a majstrovstiev sveta.

Okrem toho, WADA na rovnako dlhú dobu pozbavila Rusko práva hostiť Majstrovstvá sveta a odňala Ruskej antidopingovej agentúre (RUSADA) jej štatút usporiadateľa.

Ruským štátnym zamestnancom a vedeniu olympijských a paralympijských výborov je v súčasnosti zakázané zúčastňovať sa na medzinárodných športových podujatiach a športovci sa nesmú zúčastňovať na medzinárodných súťažiach pod záštitou ruskej vlajky.

Toto rozhodnutie je spôsobené podozrením na manipuláciu s dopingovými vzorkami z databázy moskovského antidopingového laboratória. Odborníci WADA zistili, že vo vzorkách sa vykonali určité zmeny a prístup k ním mali len najvyšší členovia vedenia národného ruského tímu.

Rusko má 21 dní na odvolanie sa proti tomuto rozhodnutiu.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Rusku na 4 roky pozastavili účasť na všetkých olympijských hrách a majstrovstvách sveta”