sobota, 27 júla, 2024

15 trendy jedál, ktoré sú hitom roku 2020. Nenechajte si ich újsť a ochutnajte ich

Služba dodávok potravín Uber Eats zanalyzovala najobľúbenejšie objednávky na rok 2019 a zostavila prognózu potravinových trendov na rok 2020.

Aké je teda najmódnejšie jedlo tohto roku?

  1. Karambola

Za popularitu karamboly vďačíme food blogerom na Instagrame: ide o ovocie, ktoré na fotografii vyzerá skvele. Obsahuje tiež veľa vlákniny a vitamínu C – super kombinácia!

Wikimedia Commons

 

  1. Reishi

Tieto huby je možné konzumovať celé, prípadne si z nich uvariť čaj. Hoci ide o pomerne exotickú hubu, v orientálnej medicíne sa je známa už niekoľko tisícročí.

Wikimedia Commons

 

  1. Keto diéta

Ketogénna diéta je nízkosacharidová strava s vysokým obsahom tukov a stredne vysokým obsahom bielkovín. Očakáva sa, že svetový trh s ketogénnymi produktmi vzrastie do roku 2024 o 5,3%.

kemin.com

 

  1. Ružičkový kel

Ružičkový kel prežíva hotovú renesanciu, hoci predtým sa naň takmer celkom zabudlo. Zdá sa, že je to dôsledok nových štúdií, ktoré preukázali jeho prínosy pre ľudské zdravie.

Wikimedia Commons

 

  1. Farro

Farro je obilnina, ktorá postupne nahradila quinou. Vzhľadom trochu pripomína bulgur – starodávny druh pšenice, ktorý získava na popularite u priaznivcov zdravej výživy.

Love and Lemons

 

  1. Harissa

Jedná sa o pikantnú pastu pozostávajúcu z čili papričiek, cesnaku, koriandru, rasce, soli a olivového oleja. Táto pasta pochádzajúca zo severnej Afriky sa čoraz častejšie objavuje na stoloch v Európe či v Amerike.

Wikimedia Commons

 

  1. Pho

Je to vietnamská rezancová polievka s mäsom, ktorá sa dnes dá ochutnať takmer v každom väčšom meste na svete. Vietnamská kuchyňa je bohatá na bielkoviny a dá sa považovať za zdravšiu alternatívu k európskym alebo americkým stravovacím návykom.

Wikimedia Commons

 

  1. Vývar z kostí

Tento vývar je základným prvkom paleo stravovania (módne hnutie založené na paleolitickej strave). Obsahuje veľa kolagénu, posilňuje imunitný systém a podporuje zdravie kostí, pokožky aj vlasov.

Inspired Taste

 

  1. Hummus

Od roku 2014 trh s cícerom (z ktorého sa vyrába hummus) vzrástol o 6,5%. Tento pokrm z Blízkeho východu si už dávno získal priaznivcov z celého sveta a v roku 2020 bude jeho popularita narastať.

Wikimedia Commons

 

  1. Karfiol

Mnoho výrobcov používa karfiol na zníženie obsahu uhľohydrátov. Môžete ním nahradiť múku pri príprave pizze.

Medical News Today

 

  1. Udon rezance

Jedná sa o rezance z pšeničnej múky typické pre japonskú kuchyňu. Rovnako ako iné ázijské jedlá sa stalo módnym jedlom: rezance sa podávajú v hustom vývare a obľubujú ich najmä milovníci zdravej výživy.

Wikimedia Commons

 

  1. Kapusta

Obyčajná biela kapusta je na Západe čoraz obľúbenejšia: je zdrojom vitamínu C, vápnika, pektínu a mnohých ďalších užitočných látok. Jej využitie v kuchyni je natoľko rozmanité, že si z nej dokážete vytvoriť rôzne pokrmy.

Wikimedia Commons

 

  1. Kučeravý kel

Ak ste sa s touto super zdravou zeleninou ešte nestretli, nemajte obavy, v tomto roku ju možno budete vidieť na každom kroku.

Wikimedia Commons

 

  1. Kimčchi

Populárne kórejské jedlo – nakladaná čínska kapusta. Kórejské šaláty získavali na popularite už v 90. rokoch., no vyzerá to tak, že Amerika to začala doháňať až teraz!

Wikimedia Commons

 

  1. Zázvor

Toto dlho známe korenie sa stáva každým rokom čoraz obľúbenejším: používa sa ako základ pre diétne nápoje a je súčasťou nielen tradičných sladkostí, ale aj hlavných jedál. Do konca roku 2022 globálny výnos zo zázvoru dosiahne 4,18 miliárd dolárov a od roku 2017 do roku 2022 narastie o 6,5%.

Wikimedia Commons

 

Čo z toho ste už zaradili do vášho jedálnička?

 

zdroj: www.uber.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights