Mamička v ZOO začala dojčiť. To čo urobil orangutan, dojalo každého

Dojčenie na verejnosti je v mnohých prípadoch odsudzované a mamičky tak u ostatných ľudí nenájdu pochopenie. Sú požiadané aby sa zahalili alebo dokonca opustili priestory zariadení, v ktorých sa nachádzajú. No príbeh mladej mamičky Gemmy Copeland Vás chytí za srdce. Tá sa rozhodla, že so svojim synčekom bude cestovať.

 

Ilustračné foto

Zdroj: pexels.com

 

Jednou zo zastávok bola ZOO Schönbrunn v susednom Rakúsku. Gemmyn synček počas výletu pochopiteľne vyhladol a Gemma nemala inú možnosť ako ho nakŕmiť práve tam, no z dojčenia na verejnosti mala zmiešané pocity. „Moje dojčiace skúsenosti na verejnosti boli kadejaké. Niektorí ľudia boli zvedaví, iní sa tvárili, že ma nevidia a raz som bola požiadaná o to, aby som sa zakryla,“ hovorí o svojich skúsenostiach Gemma.

Krásne gesto

Svoje “útočisko” našla pri výbehu orangutanov, ktorí sa v diaľke hrali. To čo sa stalo krátko potom Vás prekvapí. Orangutania samička pribehla ku sklu výbehu a sledovala Gemmu ako dojčí svojho syna. “Orangutania samička ku nám pribehla, keď som môjho syna začala dojčiť a jej reakcia mi zobrala dych. Pozrela sa na mňa, potom na môjho syna, a potom opäť na mňa. Sedela pri nás asi polhodinu, pozerala na nás, ako keby ma chcela podporiť a ochrániť. Musela som to zdieľať, pretože ma to dostalo,“ opisuje tento jedinečný moment mamička.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156995626801569&set=a.220454956568&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156995626876569&set=a.220454956568&type=3

 

Gemma dúfa, že týmto príspevkom podporí všetky mamičky, ktoré majú obavy z dojčenia na verejnosti. Na druhej strane taktiež chce poukázať na pomoc týmto krásnym zvieratám – orangutanom. Vo voľnej prírode ich ohrozuje mnoho faktorov medzi, ktoré patrí ničenie biotopu kvôli pestovaniu palmového oleja či pytliactvo a nelegálny obchod so zvieratami.

https://www.facebook.com/LADbible/videos/1285569048293495/UzpfSTUwMzgyMTU2ODoxMDE1NzAwODE0ODYxNjU2OQ/?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARCGt6AARDfPbQfRnLiJ1ptDQnHeE9lLdqd24hDs55JcjTErgStQIIs8pu9XIdr3DLHBncTwCQJimO8s&hc_ref=ARR01bVqkhF_XFKnymjA5uLO9IurUyR9MAsD4Q6qwPMaHJuTh969DndTlFYpguHUxuU

orangutang in Close-up Photography

Zdroj: pexels.com

 

Aké máte skúsenosti s dojčením na verejnosti Vy? 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Mamička v ZOO začala dojčiť. To čo urobil orangutan, dojalo každého”