Onkológ, ktorý „v priamom prenose“ hovoril o svojej rakovine, napísal list na rozlúčku…

Jeden z popredných ruských onkológov Andrei Pavlenko, ktorý bojuje proti rakovine žalúdka od marca 2021, napísal na Facebooku rozlúčkový príspevok. V ňom lekár povedal, že vývoj choroby mu nedáva žiadnu šancu na uzdravenie.

Vyzval všetkých, ktorí bojujú proti rakovine, aby sa nevzdali a verili v pozitívny výsledok liečby. On jednoducho nemal to šťastie.

Anna Pavlenko, manželka onkológa, informovala novinárov, že rodina sa o nevyliečiteľnosti choroby dozvedela pred dvoma mesiacmi.

Andrei Pavlenko je vedúcim onkologického centra na klinike štátnej univerzity v Petrohrade. Po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu žalúdka, pokračoval v činnosti a vytvoril si na internete denník, v ktorom hovoril o pokrokoch v boji proti tejto chorobe. Dokonca aj po operácii, kedy mu odstránili žalúdok, pokračoval v práci.

Tu je jeho rozlúčkový list:

„Priatelia!

Moja životná cesta sa končí! Moja choroba sa, žiaľ, ukázala byť zákernejšia a jej vývoj za posledné 2 mesiace mi už nenecháva žiadnu šancu!

Teraz by som však chcel apelovať na každého, kto sa nachádza v štádiu liečenia – nevzdávajte sa!

Štatistika je tvrdohlavá vec a dokonca aj s mojou diagnózou máte šancu na vyliečenie! Len tomu verte! Ja som jednoducho nemal to šťastie.

Vždy som sa snažil byť pre svoju rodinu spoľahlivou oporou a ochrancom. Teraz tu zostanú bezo mňa. Viem, že moji priatelia ich budú podporovať, ale v tomto prípade som presvedčení, že žiadna ďalšia pomoc nevyjde na zmar.

Ďakujem, že ste pri mne stáli!! Veľa šťastia všetkým!!!“

zdroj: facebook.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Onkológ, ktorý „v priamom prenose“ hovoril o svojej rakovine, napísal list na rozlúčku…”