sobota, 27 júla, 2024

18 znakov toho, že reštaurácia, do ktorej prídete, sa nezaujíma o svojich hostí

Najstaršia reštaurácia na svete s názvom Sobrino de Botín sa nachádza v Madride. V roku 2025 bude mať 300 rokov. Ak by hostitelia neboli skutočne pohostinní, reštaurácia by tak dlho určite nevydržala. Nie všetci majitelia reštaurácií sú tak pozorní voči svojim zákazníkom. Niekedy aj obyčajný pracovný obed alebo večera môže skončiť katastrofou, ak služby reštaurácie alebo kvalita jedla nie sú dosť dobré. Toto riziko však môžete znížiť, ak poznáte niekoľko tajomstiev.

Toto sú najlepšie tipy od ľudí, ktorí pravidelne chodia do reštaurácií a sú pripravení sa o ne podeliť: aké gestá signalizujú, že máte zlého čašníka a aké zvuky sú indikátorom zlej kuchyne.

 

Zavolajte do reštaurácie. Možno zmeníte názor na jej návštevu.

Table in Vintage RestaurantPexels

Ak plánujete návštevu reštaurácie a vopred tam zavoláte, aby ste si zarezervovali stôl, skontrolujte si čas. Nemali by ste čakať príliš dlho, kým niekto zodvihne telefón. Okamžité zodvihnutie znamená, že máte dočinenia s dobrou reštauráciou. Toto je znamenie, že reštaurácia má dostatok zamestnancov, povinnosti sú rozdelené medzi všetkých zamestnancov a manažér namiesto zodvihovania telefónov nekrája šaláty.

Ak naozaj chcete otestovať reštauráciu, skúste požiadať manažéra, aby pre vás urobil niečo, čo bude pre ostatných hostí nepríjemné. Napríklad sa ich opýtajte, či je možné, aby zapli hlasnú hudbu len pre váš stôl. Ak súhlasia, je to zlé znamenie.

Skontrolujte recenzie na internete. Samozrejme, reakcie ľudí budú zmiešané: dokonca aj tie najlepšie reštaurácie robia chyby. Dobré znamenie je, ak zástupcovia reštaurácie reagujú na recenzie. To znamená, že im ide o dobrú reputáciu reštaurácie.

Nezabudnite sa pozrieť na vstup. Rozbité dlaždice a starý a špinavý koberec hovoria samé za seba.

 

Vzhľad priestoru a čašník vám môžu napovedať mnoho servise.

Three Woman and Man Wearing ApronPexels

Venujte pozornosť uniformám čašníkov. Dobré reštaurácie väčšinou nútia svojich zamestnancov nosiť zásterky pod kolenom. Táto dĺžka chráni čašníka v prípade, že na seba vyleje tanier horúcej polievky.

Ďalším dôležitým faktorom je spôsob čistenia stolov. Dobrým spôsobom je, ak vyčistia stôl do 2 minút po odchode hosťa. Ak nie pri stole nikto a taniere či použité servítky sú stále tam, čašník nie je dosť rýchly. Ak sú na stole stále zvyšky jedla, predstavte si, ako vyzerá kuchyňa.

Každý vie, že záchod musí byť čistý. Veľmi dôležitá je aj prítomnosť všetkých výrobkov, napríklad toaletného papiera a mydla. Na povrchu zrkadiel by nemali byť žiadne odtlačky prstov alebo škvrny. Pozerajte sa na strop: prach na lampách je znakom toho, že čistenie nie je pre túto reštauráciu hlavnou prioritou.

 

Jedálny lístok vám povie o zvykoch zamestnancov.

Close-up of MenuPexels

Ak ste si už pri stole vybrali miesto, skontrolujte si čas. Jedálny lístok by ste mali dostať do 5 minút. Ak je čakanie príliš dlhé, pripravte sa na to, že vaša objednávka nepríde včas, prečo by to malo byť iné?

Spôsob, akým sú pokrmy opísané, vám už môže veľa napovedať o úrovni reštaurácie. Ak vám bude ponúknuté niečo ako „najjemnejšie hovädzie mäso s lahodnými zemiakmi a čerstvou petržlenovou vňaťou“, je to znamenie, že jedlám chýba chuť. Dobré jedlo nepotrebuje žiadne farebné opisy. Jedálny lístok by však mal mať zoznam ingrediencií, hmotnosť a cenu.

Rozsiahly zoznam jedál nie je dobrý. Ak máte na výber príliš veľa možností, znamená to, že niektoré ingrediencie strávia v kuchyni príliš veľa času. Dobrý kuchár sa okrem toho nemôže špecializovať na všetko. Ak má talianska reštaurácia steaky, sushi a hamburgery, pochybujeme, že vás niektoré z týchto jedál uspokojí.

Podrobne si pozrite obal jedálneho lístka. Podľa štúdie je to najšpinavšia vec v celej reštaurácii: na nej sa nachádza 185 000 baktérií. Ak vidíte na lístku škvrny alebo odtlačky prstov, len si predstavte, čo sa deje za zatvorenými dverami kuchyne.

 

Jedna maličkosť môže byť znakom toho, že čašník nie je opatrný.

Person Holding Square White Ceramic PlatePexels

Prvý dojem z čašníka môžete získať ešte predtým, ako vyslovíte objednávku. Ak sú pri bare a rozprávajú sa s barmanom, pravdepodobne nie sú príliš kvalifikovaní. V dobrých reštauráciách majú zamestnanci zakázané rozprávať sa v práci.

Dávajte pozor na to, ako váš čašník drží pohár: nemal by ho držať za hornú časť. Pozerajte sa na sklo: v prípade, že sa toto pravidlo v kuchyni nedodržalo, uvidíte na povrchu odtlačky prstov.

Pozrite sa na ruky čašníka. Ak majú špinavé nechty, mali by ste sa obávať.

Nakoniec, ďalšie jednoduché pravidlo, ktoré sa dá veľmi ľahko skontrolovať je, keď čašník podáva jedlo, má ho pomenovať. Ak je tanier iba položený na stôl, znamená to, že reštaurácia najíma ľudí bez správnej kvalifikácie.

 

Jeden zvuk môže odkryť tajomstvá kuchyne.

Man Holding Drinking GlassPexels

Skúste pozorne počúvať. Ak miesto, kde konzumujete jedlo nemá veľmi hlasnú hudbu a kuchyňa nie je príliš ďaleko od vás, môžete počuť zvuk mikrovlnnej rúry používanej na rozmrazovanie alebo ohrev jedla.

Ak už máte nejaké pochybnosti o čerstvosti jedla, skúste pri objednávke odstrániť z jedla niektoré ingrediencie. Ak to čašník odmietne urobiť, je veľmi pravdepodobné, že jedlo pochádza z mrazničky. Zrejmý náznak je, keď sa zložité jedlo podáva príliš rýchlo – rýchlejšie, ako by bolo potrebné na jeho prípravu.

Nakoniec venujte pozornosť teplote potravín. Po zahriatí v mikrovlnnej rúre bude príliš vysoká. Ak by vaša objednávka obsahovala alkoholické koktaily, nemali by byť príliš studené. Niekedy sa reštaurácia snaží týmto spôsobom skryť nízku kvalitu ingrediencií: pri pití studených nápojov nie je kvalita ingrediencií taká zrejmá.

 

Bonus: Ak si myslia, že ste mystery shopper, môžete získať ten najlepší druh služby.

Woman Holding Higball Glass in Front of ManPexels

Niekedy, za účelom kontroly úrovne služieb prichádzajú do reštaurácií takzvaní mystery shoppers. Úlohou týchto ľudí je nájsť všetky slabiny reštaurácie. Požiadajte čašníka, aby vám podrobne povedal, z čoho pozostáva niekoľko podobných šalátov. Zamestnanci si môžu myslieť, že sú testovaní, a urobia všetko pre to, aby na vás urobili dobrý dojem.

Čomu venujete pozornosť pri návšteve reštaurácie?

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights