9 dôvodov, prečo by ste mali začať konzumovať arašidové maslo. Pomáha predchádzať rôznych ochoreniam

Chudnutie, prevencia rakoviny prsníka, eliminácia nespavosti a ešte oveľa viac – arašidové maslo je prírodný poklad, ktorý môže maž pozitívny vplyv na mnoho zmien vo vašom tele! Je plné užitočných vitamínov, minerálov, zdravých tukov a prvkov, po ktorých vaše telo túži. Všetko, čo musíte urobiť, je konzumovať ho v rozumnom množstve a výsledky uvidíte čoskoro píše portál Brightside.com.

Chopte sa lyžice a poďme do toho!

Na čo všetko je dobré arašidové maslo?

Pomáha znižovať šance na rakovinu prsníka

Naked Woman Laying in BedPexels

Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidoch môžu významne znížiť riziko ochorení prsníka, ako je rakovina. Podporila to štúdia, ktorú uskutočnila Nadácia pre výskum rakoviny prsníka a Národný ústav zdravia USA. Denné konzumovanie tohto produktu má pozitívny vplyv najmä na vaše prsia. Takže v prípade, že na neho nemáte alergiu, pridajte si ho do vášho jedálnička.

Podporuje chudnutie

Blue Tape Measuring on Clear Glass Square Weighing ScalePexels

Ukazuje sa, že arašidové maslo bolo nespravodlivo odstránené z mnohých stravovacích plánov, pretože ho považujú za príliš tučné. Avšak arašidové maslo je skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy. Nezmení hladinu cukru v krvi a vášmu telu poskytne zdravé prvky. Pri konzumácii 2 polievkových lyžíc, 2-krát týždenne, môže dôjsť k zníženiu telesnej hmotnosti.

Znižuje úroveň stresu

Woman Holding Her HeadPexels

Obsahuje rastlinný sterol – nazývaný beta-sitosterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu – stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C vám pomôžu vyrovnať nedostatok týchto prvkov v tele, vďaka čomu sa budete cítiť lepšie. V kombinácii s obľúbeným olovrantom to bude mať ešte lepší vplyv na vašu náladu.

Podporuje činnosť mozgu a pamäť

Man Sitting on Black Chair Grayscale PhotoPexels

Vitamín E, zinok, horčík a niacín v arašidoch podporujú činnosť mozgu. Vitamín E dokáže tiež zlepšiť pamäť, najmä u starších ľudí. Zistilo sa dokonca, že pomáha zmierňovať Alzheimerovu chorobu. Takže nádoba s arašidovým maslom môže byť dobrým spoločníkom aj pre vašich starých rodičov!

Pomáha regenerovať svaly po tréningu

Man Holding Black DumbbellPexels

Je skvelé pred a po tréningu. Tuky a sacharidy vám dodajú dostatok energie na celý tréning. Je tiež bohaté na draslík, ktorý hrá z hľadiska regenerácie kľúčovú úlohu v zdraví svalov. Okrem toho vám môže zabrániť pri bolesti svalov a kŕčoch, takže vaše cvičenie sa zmení na potešenie.

  1. Má pod kontrolou váš krvný tlak

Blue and Silver StetoscopePexels

Ešte jedna úžasná vlastnosť draslíka – dokáže znížiť krvný tlak. Tento efekt je podporovaný horčíkom – ďalším prvkom, ktorého je v arašidoch pomerne dosť. Ak sa chcete uistiť, že to bude mať vplyv aj na váš, musíte vyhľadať nesolenú verziu tohto produktu.

  1. Znižuje vaše šance na rozvoj cukrovky

Person Holding Black TubePexels

Ďalšou úžasnou vlastnosťou arašidového masla je, že môže znížiť riziko cukrovky. Áno, arašidy obsahujú veľa tukov, ale sú to nenasýtené tuky, ktoré sú pre vás zdravé. Sú schopné zlepšiť stabilitu glukózy a inzulínu. Vo výskume uskutočnenom na Harvardskej univerzite sa zistili úžasné výsledky – ženy, ktoré konzumovali arašidové maslo pravidelne, mali v porovnaní s tými, ktoré ho nikdy nejedli, znížené riziko cukrovky o 21%.

  1. Pomáha vám lepšie spať

Woman Sleeping on Mattress Covered With BlanketPexels

Aminokyselina v arašidoch, nazývaná tryptofán, zvyšuje spánkový hormón, melatonín a hormón šťastia, serotonín. Upokojuje vás, spomaľuje procesy v tele a podporuje dobrý nočný spánok. Nemusíte ho jesť ani príliš veľa, stačí jedna lyžička 30 minút pred spaním.

  1. Je dobré aj pre tehotné ženy

Pregnant Woman Holding TummyPexels

Vyzerá to tak, že konzumácia arašidového masla počas tehotenstva môže mať pozitívny vplyv aj na plod. Existuje možnosť, že podporuje toleranciu plodu a pomáha ho chrániť pred alergiami na orechy ešte v maternici. Užitočné látky nachádzajúce sa v arašidoch sú prospešné aj pre zdravie matiek.

Máte radi arašidové maslo?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “9 dôvodov, prečo by ste mali začať konzumovať arašidové maslo. Pomáha predchádzať rôznych ochoreniam”