back to top
streda, 24 apríla, 2024

Čím sú deti narodené vo februári také zvláštne?

 

Február je krátky mesiac a mnohí ho kvôli tomu považujú za ideálny.

Ale ak sa vaše dieťa narodilo vo februári, tento mesiac bude pre vás dvojnásobne špeciálny. Vedci totiž tvrdia, že ľudia narodení vo februári nie sú ako ostatní.

A tu je dôvod, prečo:

  1. Kariérne príležitosti

Podľa vedcov z Harvardu sú februárové deti takmer vždy vyššie a ťažšie ako ich vrstovníci narodení v iných mesiacoch roka. A tieto ukazovatele sú zreteľné už vo veku 7 rokov! To znamená, že majú vynikajúce šance uspieť v športe – najmä v basketbale!

Deti narodené v zime preukazujú najlepšie výsledky v testoch na určenie úrovne inteligencie. Podľa vedcov sa tieto deti líšia od svojich rovesníkov nielen v antropometrických ukazovateľoch, ale aj v neurokognitívnych schopnostiach.

 

  1. Zápal pre kreativitu

Úrad pre národné štatistiky Spojeného kráľovstva tvrdí, že ľudia narodení vo februári sa častejšie ako ostatní stanú umelcami alebo hudobníkmi.

Štúdia amerických sociológov zistila, že vo februári sa zrodilo veľké množstvo celebrít so svetovými menami. Medzi nimi sú Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, Ashton Kutcher, Boris Pasternak, Charles Dickens a mnoho ďalších.

V tomto mesiaci sa často rodili aj americkí prezidenti – napríklad Abraham Lincoln (12. februára) či Ronald Reagan (6. februára).

Photo by Trinity Kubassek from Pexels

 

  1. Neobyčajný deň narodenia

Nielenže je február najkratším mesiacom roka a posledným mesiacom zimnej sezóny, no líši sa počtom dní! Napríklad, tento rok má niekto naozaj šťastie, pretože narodeniny 29. februára sú vzácnosťou.

To samozrejme neznamená, že vaše dieťa bude oslavovať svoj sviatok každé 4 roky. No svojim priateľom sa bude môcť pochváliť skutočne neobvyklým dátum narodenín!

Niektoré oslavujú svoje narodeniny 28. februára, iné 1. marca. Ale narodeniny v prestupnom roku sú stále niečo jedinečné.

Poznáte ľudí narodených v tomto mesiaci?

 

zdroj: kitchenfunwithmy3sons.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Newsletter

Prečítaj si

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne...

Super novinky na čítanie z grady za Apríl

V tieni olivovníkov Eva Glyn Román o láske s príchuťou vína...

Ak vidíte vedľa novorodenca nálepku s fialovým motýľom, mali by ste vedieť, čo to znamená.

Symbol fialového motýľa ste možno videli na pôrodníckom oddelení...

Istá žena videla svojho manžela plakať na dvore. Myslela si to najhoršie, vybehla von a videla, čo susedia urobili jej postihnutému manželovi.

Brittany Lynn Garrettová na vlastnej koži pozná, aké je to mať manžela v ozbrojených silách. Christopher bol vždy oddaný svojej krajine, ale práve vojna...

„Som vydatá 15 rokov a nechcem deti“: žena prezradila dôvody svojho rozhodnutia

Jenn Lylesová, ktorá je vydatá už 15 rokov, verejne a otvorene prehovorila o svojom rozhodnutí nemať deti vo videu na TikToku. Žiaľ, musela zverejniť aktualizáciu,...

Manželstvo Richarda Gerea s o 33-ročnou mladšou manželkou, ktorá kedysi spávala na ulici, má „silnú karmickú energiu“

Po tom, čo Richardovi Gerovi stroskotali prvé dve manželstvá, sa herec rozhodol, že sa už nebude zapájať do srdcových záležitostí a mať ďalšie deti,...
Verified by MonsterInsights