Otec troch detí napísal svojmu minulému bezdetnému “ja” list: Manželky sú skutočné superhrdinky!

To aby manželstvo klapalo nie je vždy jednoduché a keď sa stanete rodičmi to tento stres a nátlak iba prehlbuje. Rodičia často tápajú vo svojej minulosti, chceli by vrátiť čas späť a spraviť niečo inak. Preto sa Ted Gonder, hrdý otec troch detí, rozhodol napísať list pre svoje 24-ročné bezdetné “ja” a tak pomôcť budúcim oteckom. Je to akousi pripomienkou toho aby sa snažili byť pre svoje manželky tým najlepším partnerom a oporou. 

 

Spoznajte Teda a jeho rodinu

“Teraz mám 29 rokov a tri deti s mojou manželkou Franziskou, ktorá ich vynosila a porodila ako profík. Tu je to čo by som chcel odkázať môjmu 24-ročnému bezdetnému “ja” o tom ako byť nápomocný partner počas fázy, keď sa máte stať rodičmi.”

# 1  Pomôžte sa jej zotaviť

“Moja ženuška nosila dieťa V jej brušku 9 mesiacov. Takže vy môžete nosiť dieťa NA Vašom bruchu počas deviatich mesiacov vždy keď to bude možné. To jej pomôže zotaviť sa a taktiež to utužuje puto s Vašim dieťaťom viac ako by ste si mysleli.”

# 2  Preberte zodpovednosť za prebaľovanie

“Moja ženuška dojčí a aj keď je to nádherné a pre ňu naplňujúce, je to vyčerpávajúce. Takže vymeňte KAŽDÚ plienky, ktorú môžete. Od prvej plienky až po ďalšie. Pocit znechutenia Vás prejde veľmi rýchlo. A takto predídete nezhodám a hnevu vo vzťahu. V skutočnosti, keď sa všetky kamarátky Vašej manželky sťažujú ako sú ich manželia akoby neprítomný a nepodporujú ich, Vaša manželka sa bude Vami iba chváliť.”

# 3  Prejavte svoju vďačnosť jednoduchými gestami

“Každé ráno jej spravte bezkofeínovú kávu. Aj napriek tomu ak ju nechá vychladnúť a zabudne ju vypiť pretože ráno opäť zaspí kým vy pracujete alebo (neskôr) beriete deti do školy. Celý noc bola hore aby nakŕmila dieťa tak jej pomôžte začať deň takým spôsobom aby sa vedela “zresetovať”.”

# 4  Pripomeňte jej, že je ozajstná superhrdinka

“Povedzte jej, že je krásna a pomôžte jej aby aj v takýchto situáciách keď má nízke sebavedomie kvôli svojmu telu, aj ona videla, že je krásna. Pripomeňte jej aké ciele dosiahla v minulosti. Pripomeňte jej, že je superhrdinka. Veď prednedávnom pribrala 20 kíl a aby mohla porodiť Vaše dieťa, ktoré je darom po zvyšok Vášho života, posunuli sa jej v tele všetky orgány. Pomôžte jej aby sa preniesla cez problémy, ktoré môže mať kvôli svojmu telu a pomôžte jej sústrediť sa na pozitívne ciele deň po dni.”

# 5  Vždy buďte jej oporou

“Priznajte si chybu a príjmite aj kritiku. Hormóny sa bláznia pred aj po pôrode. Nebude sa Vám každý deň zdať akoby to bola “ona” a niekedy povie veci, ktoré by nikdy nepovedala ak by sa necítila ako po opici, plná kofeínu alebo ako na steroidoch každý deň. Pamätajte na to, že Vašou prácou je byť jej opornou “skalou” takže sa zatnite a prekusnite aj to, keď má podrezanejší jazyk ako inokedy predtým. Čoskoro sa to vráti do normálu a ona bude vďačná za to, že ste svoje nervy udržali na uzde aj keď ona nemohla. Nebude tak dotknutá a zklamaná, že ste sa zmocnili jej emócii tým, že ste jej problémy preniesli na seba.”  

Franziska odpovedala na tento príspevok svojho manžela a podelila sa tiež o nejaké rady ohľadom vzťahov:

 

Franziska tvrdí, že hádky nemusia vzťahu uškodiť pokiaľ sa z nich poučíte a posuniete svoj vzťah ďalej. Samozrejme, že sa niekedy veci vymknú kontrole no to by ste mali brať ako odstrašujúcu príučku do budúcnosti aby ste vedeli čo urobiť nabudúce lepšie. Dobrý nápad je aj prediskutovanie rôznych tém ešte predtým ako sa rozhodnete spolu žiť. To zahŕňa domáce povinnosti ale aj vízie do budúcnosti. Franziska sa taktiež podelila o ich “kľúč” k šťastnému manželstvu – verí v to, že partneri by mali “bezpodmienečne a neustále investovali [čas] samým sebe”. Taktiež verí v to, že láska jedného k druhému by mala byť vždy aktívna.

Súhlasíte s Tedovými radami? 

zdroj: facebook.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Otec troch detí napísal svojmu minulému bezdetnému “ja” list: Manželky sú skutočné superhrdinky!”