sobota, 27 júla, 2024

Ukážeme vám dôvod, prečo si otcovia zaslúžia oveľa viac rešpektu ako dnes dostávajú

Dopravme chvíľku slávy otcom, ktorí každý deň tvrdo pracujú a ktorí si nájdu čas pre svoju rodinu aj napriek množstvu povinností. Tento článok venujeme všetkým úžasným, starostlivým oteckom, pretože si zaslúžia oveľa viac, ako dostávajú.

Otcovia sú nedocenení rodičia

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: danuin/reddit

Mamičky a oteckovia sú rodičmi, ktorí sa o nás starajú od chvíle, keď nás priviedli na svet. Aj napriek tomu otcovia nie sú tak ospevovaní ako mamičky. Podľa štúdie sa v Deň matiek uskutoční viac telefónnych hovorov ako v Deň otcov. Z prieskumu z roku 2019 vyplynulo, že oslavu Dňa matiek plánuje viac ľudí ako oslavu na Deň otcov a taktiež výdavky v Deň matiek sú niekoľkonásobne vyššie ako v Deň otcov.

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: scott6657/reddit

Je to skľučujúce najmä pre otcov, ktorí tvrdo pracujú pre dobro svoje rodiny. Dokonca aj spoločnosť uznáva dôležitosť matiek viac ako otcov. Nie všetky pracoviská ponúkajú platenú otcovskú dovolenku a dokonca sú na súde deti pridelené vo väčšine prípadov práve matkám.

Aj otcovia prinášajú obete rovnako ako mamičky

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: spacereturn / reddit

Oteckovia sú rovnako úžasní ako mamičky. Sú to tí, ktorí chodia do práce, aj keď robia to, čo nemajú radi, len aby mohli svojej rodine dopriať to, čo si zaslúži. Potom sa vrátia domov, aby pomohli mamám postarať sa o nás – o deti. Sú to aj tí, ktorí zostávajú doma, aby nás chránili a aby mohli naše mamičky zarábať.

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: BrandonWantMore/reddit

Sú to tí, ktorí v prípade potreby dokážu nabrať superhrdinské sily. Dokážu zvládnuť každú ťažkú chvíľu a obrátiť ju na množstvo srandy. Sú to tí, ktorí sa hrajú s deťmi na dvore, ked‘ je mama zaneprázdnená, alebo ked‘ potrebuje čas len pre seba.

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: tomokofficial/instagram

Sú to tí, ktorí robia všetko, čo je v ich silách, aby ich deti mohli mať v živote lepšie šance, ako mali oni. Sú to tí, ktorí v nás veria tak silno, že aj keď celý svet hovorí, že nie sme dosť dobrí, oni vedia čo povedať, aby nám zvýšili sebadôveru, keď ju najviac potrebujeme. Jeden z najlepších pilotov na svete sa podelil o svoj príbeh z momentu, kedy získal preukaz na vedenie malého lietadla. Jeho otec bol prvým pasažierom, ktorého viezol. V ten deň mu otec povedal: ,,Nedôverujem malým lietadlám. Ale verím tebe.“

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: helohelo/reddit

Otcovia robia maximum pre deti nie len vtedy ked‘ plačú, ale aj vtedy, ked‘ prvykrát kráčajú ulicou a tiež vtedy, ked‘ ich učia aby boli lepšími mužmi. Zaslúžia si našu úctu, ktorú si zaslúži každý dobrý rodič a teda aj všetky mamičky. Život by bol taký prázdny, keby ste v ňom neboli.

Why Dads Deserve Much More Respect Than They Get TodayZdroj: ryanlochte/ instagram

Viete čo pre vás a čo pre vaše deti znamená otec? Myslíte si, že im prejavujete dostatočnú lásky a úctu? Dajte im vedieť, že ich nekonečne milujete.

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights