Aj napriek zákazu odslúžili v Hronskom Beňadiku svätú omšu. Prípad riešila aj polícia!

Už od minulého týždňa sa na Slovensku zaviedli opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Tie zahŕňajú aj zákaz vykonávania bohoslužieb v kostoloch. O preverovaní tejto skutočnosti počas uplynulej nedele informovala Polícia v Banskobystrickom kraji prostredníctvom Facebooku. Dostali tak oznámenie, že v kostole v Hronskom Beňadiku sa aj napriek zákazu koná svätá omša.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/photos/a.1522428691120681/3191421387554728/?type=3&theater

 

Verejnosť prišla z vlastnej vôle

Počas preverovania situácie sa zistilo, že sa jedná o súkromnú kňazskú omšu. Farský administrátor a kňaz svoje konanie odôvodňovali tým, že omša sa konala v súlade s kanonickým právom. To, že sa omše zúčastnila aj verejnosť odôvodnili tým, že sa omša konala v kultúrnej pamiatke, ktorú neuzavreli. Tým pádom sa omše verejnosť zúčastnila z vlastnej vôle. Farský administrátor bol na mieste políciou poučený a celý prípad bude postúpený regionálnemu úradu verejného zdravia v Žiari nad Hronom.

 

Eucharist, Body Of Christ, Church, Mass, Religion

Zdroj: pixabay.com

 

Viac sa modlite a čítajte Sväté písmo!

Aj keď sa bohoslužby zakázali, individuálne sväté spovede sú stále povolené na požiadanie. Spovedať by sa tak malo prednostne v uzatvorených spovedelniciach s mriežkou, kde treba dať ešte priesvitnú zábranu. „Tak ako ľudia dostávajú informáciu, že teraz nemajú so všetkým chodiť k lekárovi, lebo ho môžu vyradiť zo služby, mali by sme brať do úvahy aj zdravie kňazov, najmä tých, ktorí sú starší alebo trpia chronickými chorobami,“ pripomína hovorca konferencie biskupov, Martin Kramara. Ďalej veriacim odporúča sa v týchto dňoch viac modliť, čítať Sväté písmo, duchovnú literatúru a chrániť sa od hriechu. „Berme však tento čas aj ako príležitosť na dlhšie, poriadnejšie spytovanie svedomia. A ako náročnejšiu prípravu na dobrú svätú spoveď,“ dodáva na záver Kramara.

zdroj:tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Aj napriek zákazu odslúžili v Hronskom Beňadiku svätú omšu. Prípad riešila aj polícia!”