Ako sa zbaviť prebytočného tuku na chrbte? Stačí vám 15 minút denne

Najčastejšie oblasti, kde ženy priberajú na váhe, je brucho, ruky a chrbát – presne v tej časti, kde si zvyčajne zapínajú podprsenku. Na to, aby ste ich vyformovali podľa vašich predstáv, musíte zvoliť cvičenia, špeciálne náčinie a pravidelné cvičenie.

V prípade, že aj vy teraz trávite doma väčšinu svojho času, sme presvedčení, že si nájdete 15 minút na zacvičenie.

Niektoré cviky môžete doplniť činkami alebo obyčajnými 1,5-litrovými fľašami na vodu (v prípade potreby). Ak si myslíte, že náročnosť nebola dostatočne efektívna a môžete zvýšiť zaťaž.

Cvičenia s posilňovacími gumami môžete vykonávať aj bez nich. Posilňovacie gumy vytvárajú iba ďalšie svalové napätie, čím sa zvyšuje aj efektivita cvičenia. Ak ich nemáte, ale chcete rýchlo vidieť dobré výsledky, môžete použiť obyčajný elastický obväz zakúpeným v lekárni alebo staré, dobre roztiahnuté tričko. Omotajte si konce gumy, obväzu alebo trička okolo päste a začnite cvičiť.

Pre najlepší výsledok sa odporúča cvičiť 1-3 série, 20 opakovaní, každý deň po dobu jedného mesiaca. Začnite s krátkou rozcvičkou a strečingom rúk.

 

1.cvik

Začnite s týmto cvičením. Ak sa pozriete pozorne, vidíte, že pohyby ženy na fotografii sú podobné pohybom plavcov.

Dajte ruky pred seba. Urobte druhý pohyb s miernym trhnutím a roztiahnite ruky do strán rovnobežne s podlahou. Keď sa lakťami dotýkate tela po oboch stranách, mali by ste mali maximalizovať napätie svalov paží a chrbta, precítiť ich. Potom vráťte ruky späť do počiatočnej polohy a urobte si 20 opakovaní.

2.cvik

Vezmite si gumu a predpažte ruky. V ďalšom kroku ťahajte ruky do strán, zatiaľ čo guma ostáva napnutá. Dajte ruky celkom od seba. Ďalším pohybom sa vráťte do pôvodnej polohy. Nezabudnite dodatočne napínať svaly rúk a chrbta! Opakujte aspoň 20-krát.

3.cvik

 

Toto cvičenie si môžete sťažiť pomocou činiek alebo fľašami s vodou. Ohnite si ruky v lakťoch, napnite svaly a spojte lakte priamo nad hrudníkom. Následne roztiahnite pokrčené ruky do strán, rovnobežne s podlahou. Pomaly vráťte ruky do pôvodnej polohy a držte ich v rovnakej výške. Cvik opakujte aspoň 20-krát.

4.cvik

Uchopte si naúzko oba konce gumy a natiahnite ju – pocítite, ako vám svaly pracujú. Držte ju v tejto polohe a následne zodvihnite ruky nad hlavu. Počas cvičenia sa uistite, že cítite v rukách napätie. Posilňovacia guma by mala zostať napnutá, aj keď sklopíte ruky nadol. Nezabúdajte na rovný chrbát. Opakujte 20-krát.

Po dokončení všetkých cvikov si môžete urobiť ďalšie 2 alebo 3 série, prípadne prejsť na strečing. Cviky opakujte každý deň po dobu jedného mesiaca a výsledky sa určite dostavia!

 

zdroj: mirzenshiny.ru

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ako sa zbaviť prebytočného tuku na chrbte? Stačí vám 15 minút denne”