Andrej Kiska chce vládu bez Borisa Kollára. Vyhoveje mu Igor Matovič?

Na utorkovom stretnutí predsedu strany Za ľudí a predsedu strany OĽaNO, chce Andrej Kiska s Igorom Matovičom prebrať mnoho otázok. „Budem klásť veľa otázok okolo štýlu vládnutia, okolo toho, ako by sa nová vláda vyrovnala s prípadným otvorením hodnotových otázok,“ vyjadril sa Kiska. Čo sa týka zostavenia vlády, vo štvrtok (5. 3.) zasadne predsedníctvo Kiskovej strany a rozhodne či mu bude udelený mandát na oficiálne rokovanie s Igorom Matovičom v tomto smere.

Jeho cieľom je silná a stabilná vláda s odborným a morálnym kreditom. „Bol som presvedčený o tom, že by sme mali zostavovať vládu, pokiaľ by sa dala, bez pána Kollára, ale toto rozhodnutie je na pánovi Matovičovi,“ tvrdí Kiska, ktorý sa aj napriek tomu nebráni ani štvorkoalícii. „Pokiaľ je ústavná väčšina, je podstatne lepšia šanca presadzovať potrebnú reformu našej krajiny aj z pohľadu justície,“ dodáva.

Čo sa týka nominantov do jednotlivých rezortov, Kisku zaujíma aký dôraz sa bude klásť na ich minulosť a ich pôsobenie “ale nielen nominantov z vlády, ale aj ďalších, ktorí by mali byť zapojení do riadenia nášho štátu,“ dodal Kiska. Na margo nominantov zo svojej strany Za ľudí, tvrdí, že majú mnohých odborníkov pripravených pomôcť našej krajine.

 

zdroj:aktuality.sk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Andrej Kiska chce vládu bez Borisa Kollára. Vyhoveje mu Igor Matovič?”