sobota, 27 júla, 2024

Antibakteriálny gél na ruky si môžete vyrobiť aj doma. Recept je veľmi jednoduchý

Umývanie rúk, rovnako ako čistenie zubov alebo nanášanie dezodorantov, je obyčajne prirodzenou súčasťou vášho dňa – pravdepodobne ste o tom nikdy hlbšie nepremýšľali. Avšak počas aktuánej vážnej situácie s koronavírusom nám zdravotníci pripomínajú aké dôležité je správne umývanie rúk.

Podľa štúdie z roku 2018, uverejnenej Ministerstvom poľnohospodárstva USA, si Američania v testovacom prostredí nedokázali poriadne umyť ruky a zabrániť šíreniu choroboplodných zárodkov až v 97% času. Aj keď táto štúdia mala svoje slabé stránky, odborníci z oblasti zdravia súhlasia s tým, že väčšina Američanov si neumýva ruky správnym spôsobom.

Lekári tvrdia, že v závislosti od vášho životného štýlu a každodennej rutiny, môže počas dňa nastať až 15 situácií, keď baktérie pretrvávajúce na vašich rukách ohrozia váš imunitný systém.

Momentálne je situácia s antibakteriálnymi mydlami veľmi obmedzená. Skladové zásoby sa v obchodoch minuli a je takmer nemožné ich kdekoľvek zohnať. Práve z tohoto dôvodu vám prinášame recept na účinný antibakteriálny gél na ruky, s ktorým ničíte takmer všetky choroboplodné zárodky. Tento gél môžete využívať vždy v čase, ked‘ nemáte k dispozicii tečúcu vodu a mydlo.

Potrebné ingrediencie:

  1. alkohol – najlepšie vodka
  2. tea tree ole – esenciálny olej
  3. levanduľový esenciálny olej
  4. aloe vera gél
  5. plastovú fľaštičku, kde následne prelejete čistiaci gél

Na prípravu čistiaceho gélu budete potrebovať vodku, ktorú nalejete do jednej tretiny pripravenej plastovej fľaštičky. Oba esenciálne oleje vlejete do alkoholu v množstve 10 – 15 kvapiek. Do zvyšnej časti fľastičky nalejete aloe vera gél a následne všetko spolu pretrepete tak, aby sa jednotlivé zložky premiešali. Alkohol zničí chorboplodné zárodky, tea tree olej má antibakteriálne účinky a esenciálne oleje sú dezinfekčné a taktiež antiseptické.

 

Zdroj: goodhousekeeping.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights