sobota, 27 júla, 2024

KISKA sa vzdáva svojho poslaneckého kresla. Toto je dôvod odchodu z vlády

Portál tvnoviny.sk informuje o tom, že bývalý prezident Andrej Kiska do parlamentu nenastúpi. Ak líder politickej strany Za ľudí sa k tejto udalosti vyjadrí sám, na rokovaniach ho zastupuje Veronika Remišová. „On to vysvetlí sám osobne a povie ľuďom aj dôvody,“ informuje Remišová. O vstúpení do politiky po konci prezidentského mandátu Kiska nerozmýšľal. Zmena nastala až po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

https://www.instagram.com/p/B9hROe6nDf1/?utm_source=ig_web_copy_link

Andrej Kiska mal však vyššie ambície a netajil sa tým, že by chcel byť premiérom. No hlas ľudu vo voľbách ich podporil len niečo cez 5%. Preto je politická strana Za ľudí najslabšou spomedzi ostatných strán vo štvorkoalícii. Môžu byť za týmto rozhodnutím aj jeho problémy so srdcom? „Zákrok mi pomohol len čiastočne a problém sa mi v poslednom čase opakovane vracia. Na základe odporúčania lekárov tak na najbližšie obdobie upravím svoj pracovný program,“ informoval prednedávnom Kiska o svojom zdravotnom stave na Facebooku.

AKTUÁLNE!

Andrej Kiska prostredníctvom svojho Facebook-u potvrdil, že za všetkým sú naozaj zdravotné problémy. Na druhej strane je ale rád, že sa podarila zmena – nová vláda. Podľa jeho vyjadrenia aj naďalej ostáva predsedom politickej strany Za ľudí.

Celé vyjadrenie si môžete prečítať tu:

ZMENA SA PODARILA, ALE ZDRAVIE MÁME LEN JEDNO

Do politiky som vstúpil v roku 2014 pretože som videl ako našu krajinu unáša jedna strana a jej predseda. V tom čase ovládali skoro všetko. A chceli viac.
Zlyhávajúci štát, korupcia a moc „našich ľudí“ ma priviedla k tomu aby som kandidoval za prezidenta Slovenskej republiky. To bola posledná funkcia, ktorá im chýbala.

Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej som rovnako ako tisícky ľudí na námestiach trval na páde vlády. Nepodľahol som ani obrovskému tlaku a vydieraniu, keď chcel obsadiť Ústavný súd.
Zostal som v politickom súboji aj v parlamentných voľbách so stranou ZA ĽUDÍ lebo hrozilo, že bude vládnuť ďalej.

Akokoľvek ťažké časy naša krajina momentálne prežíva, som veľmi rád, že parlamentné voľby nám priniesli novú vládu.
Po dlhých rokoch naša krajina dostane možnosť naplno sa vysporiadať s korupciou a praktikami “našich ľudí”.
Misia sa podarila.
Bolo a stále je pre mňa cťou byť súčasťou tohto zápasu a ozdravného procesu.

Avšak vzhľadom na môj zdravotný stav sa vzdávam mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Roky politického zápasu o lepšie a spravodlivejšie Slovensko sa podpísali aj na mojom zdraví, preto potrebujem nejaký čas na regeneráciu. Som presvedčený, že v týchto dňoch naša krajina potrebuje v politike ľudí, ktorí sú zdravotne stopercentne pripravení, aby nám pomohli zvládnuť krízu, ktorú priniesol koronavírus.

Naďalej zostávam predsedom strany Za ľudí.

Dovoľte mi poďakovať sa všetkým za pomoc a podporu. Svojim kolegom ako aj všetkým poslancom Národnej rady Slovenskej republiky prajem veľa múdrosti, zdravia a odhodlania meniť Slovensko na slušnejšiu a spravodlivejšiu krajinu.

https://www.facebook.com/AndrejKiska/posts/2783850725069021

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights