sobota, 27 júla, 2024

Pozrite si 7 scén z filmu „Harry Potter“, ktoré boli vystrihnuté. Fanúšikovia by si však želali opak

Séria kníh a filmov o Harrym Potterovi sa stala kultom celej generácie. Mnoho ľudí čítalo knihy a ešte viac ľudí sledovalo sériu filmov. Aj keď sa ukázalo, že odvysielaná verzia bola viac než úspešná, producentom sa do nej nepodarilo vložiť všetky natočené scény. Viacero skvelých filmových scén bolo odstránených … zbytočne. Pozrite si niekoľko výborných odstránených scén zo série Harryho Pottera.

1. Zmierenie s Dudleym Dursleym

7 Scenes That Were Cut From the “Harry Potter” Film Series, but We Wish They’d StayedZdroj: warnerbros.com

V 1. časti siedmeho pokračovania Harryho Pottera boli Dursleyovci evakuovaní, aby zostali chránení pred zlými čarodejníkmi. Dudley, ktorý sa bojí, že Harry zostáva v dome sám, venuje svojmu bratrancovi rozlúčkové podanie ruky a ďakuje mu, že ho zachránil pred dementormi. Je to dosť dojímavý okamih, však?
Pôvodne však bola scéna oveľa lepšia. Keď Dudley počul, prečo sa Harry nechystá odísť s nimi, nevrlý strýko Vernon zamumlá, že Harry nechce ísť so svojimi príbuznými. Harry to potvrdzuje a dodáva, že by aj tak bol „stratou priestoru“. Napriek zjavnému nesúhlasu jeho otca Dudley vtedy podíde k bratrancovi a hovorí, že by nikdy nebol stratou priestoru a potvrdzuje svoje slová potrasením ruky. Na oplátku dostane od Harryho prekvapený úsmev a „Ďakujem.“

2. Rozhovor medzi Severusom Snapom a Igorom Karkaroffom

Vo štvrtom pokračovaní filmu Harry Potter a Ohnivá čaša, mala byť scéna, v ktorej Harry opustí bál a náhodne počuje rozhovor medzi profesorom Karkaroffom a Severusom Snapom. Karkaroff naznačuje, že Snape má na ruke temné znamenie a žiada ho, aby si vyhrnul rukáv. Snape mu však chladne odpovie, že sa nemá čoho obávať. Na prvý pohľad to bol obyčajný okamih – ľudia s temnou minulosťou to musia často poprieť, no fanúšikovia si v tejto scéne mali uvedomiť, že Snape bol dvojaký agent, no koniec koncou slúžil dobru.

3. Stretnutie Crouchovcov – seniora a juniora

Pred ďalšou skúškou hovorí Bartemius Crouch starší s Harrym. V tejto chvíli  k nim podíde Crouch junior v maske Divookého Moodyho. Povie niekoľko nepodstatných slov a zrazu sa olízne. Ešte nikdy to predtým neurobil. Crouch starší to vidí a okamžite zmení svoj výraz tváre. Je šokovaný. Táto krátka scéna mohla divákom ukázať, že s Moodym bolo niečo zle oveľa skôr, ako sa to dozvedeli vo filme.

4. Vykúpenie Draca Malfoya

To je ďalšia scéna, ktorá mohla úplne zmeniť názor diváka na jednu z hlavných postáv príbehu. Draco Malfoy hodí prútik Harrymu Potterovi, aby sa mohol brániť proti Voldemortovi a bojovať proti nemu. Robí to pred najtemnejším Pánom a všetkými Smrťožrútmi a vie, že po tomto geste už nebude cesta späť a že si ho nájde najtvrdší trest. Jedna krátka scéna mohla potvrdiť všetky výčitky svedomia Draca Malfoya.

5. Smútok kvôli Siriusovi Blackovi

Toto je veľmi smutná scéna, ktorá v konečnej verzii Harryho Pottera a Fénixovho rádu chýba. Táto časť nevyvoláva takmer žiaden dojem, že Harry naozaj smúti za mŕtvym Siriusom Blackom. Kniha naopak popisuje, ako veľmi mu Sirius chýba a ako sa Harry obviňuje z jeho smrti.

6. Zbohom Petunii Dursleyovej

Petunia Dursley je ďalšou postavou, ktorá nebola úplne celistvá. Na scéne pred evakuáciou, ktorú sme už spomínali, stojí uprostred svojho prázdneho domu. Keď Harry vstúpi do miestnosti, uskutoční sa medzi ním a jeho tetou nasledujúci rozhovor:
– Bývam v tomto dome 20 rokov a teraz by som mala odísť.

– Myslíš si, že neviem, čoho sú schopní? V tú noc si v Godrikovej úžine nestratil len matku. Ja som stratila sestru.
Petunia mlčky odíde a nechá Harryho, aby si uvedomil, že naozaj smútila za svojou sestrou a že jej chýbala aj teraz. Možno jej zlý vzťah ku všetkému magickému sa mal týmto vysvetliť. Vysvetľuje to skutočnosť, že Lily zomrela v mladom veku len kvôli mágii.
Nakoniec však Petúnia zostala nemilosrdná a zlá postava.

7. Zmienka o Ronových pocitoch k Hermione 

7 Scenes That Were Cut From the “Harry Potter” Film Series, but We Wish They’d StayedZdroj: warnerbros.com

Milostný príbeh medzi Ronom a Hermionou bol úplne nečakaný. Keby sa režisér rozhodol ponechať pár nezverejnených snímkov v konečnej verzii Harryho Pottera a Ohnivej čaše, fanúšikovia by ich ľúbostný príbeh rozpoznali skôr.
Je to veľmi jednoduché – keby fanúšikovia videli, ako vyzerá Ronova tvár, keď sleduje, ako Hermiona tancuje s Viktorom Krumom, všetky otázky týkajúce sa jeho skutočných pocitov by zmizli.

Myslíte si, že odstránenie týchto scén urobilo film zaujímavejším alebo ich tam mal režisér ponechať? Boli by sme radi, ak nám poviete váš názor v komentároch!

Zdroj: brightside.sk

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights