sobota, 27 júla, 2024

Rodičia uverili povere a dali dieťa na balkón. Zomrelo na podchladenie

Rady starých mám alebo ako je v dnešnej dobe moderné, rady z internetu, pomáhajú mamičkám pri starostlivosti o dieťa. No len ťažko zistíte, ktoré rady naozaj fungujú a Vaše dieťa neohrozia. Samozrejme hlavnú rolu zohráva aj “sedliacky rozum”, ktorý by mal pred nebezpečnými radami matky zastaviť.

Určite ste už počuli alebo skúsili metódu otužovania detí na balkóne, kde ich necháte pospať si. Dieťaťu by sa tak mala zlepšiť imunita a všeobecná obranyschopnosť proti chorobám. O takýchto radách sa môžete dozvedieť z neslávne známeho portálu Modrý koník. Na stránkach “mamičkovského” fóra sa to len hemží radami a receptami. Rovnako sa tam prediskutovala aj prospešnosť spomínaného otužovania.

 

zdroj:modrykonik / klocher.sk 

 

Nevedeli mu už pomôcť

No aj napriek tomu, že táto metóda môže byť odobrená pediatrom alebo iným špecialistom, všetko má svoje hranice. Jeden tragický prípad sa stal na východe Ruska, presnejšie v Chabarovskom kraji ako informuje portál BBC. Hlavnou zásadou pri takomto otužovaní je jednoznačne dobré oblečenie a primeraná dĺžka expozície chladom. To rodičia z Ruska však podcenili a po 5 hodinovom spánku v chlade ich dieťa zomrelo. Napriek zármutku, ktorý rodičia prežívajú budú po vyšetrovaní čeliť následkom.

 

Man Pushing a Stroller

Zdroj: pexels.com

 

Ako otužovať deti správne?

Ak by ste sa aj touto radou riadili, dajte si však pozor ako to urobiť správne a bez toho aby sa stalo to najhoršie. Určite by ste mali začať v jeseni či začiatkom zimy no spočiatku nechajte dieťa spávať len pri otvorenom okne. Rovnako blahodárny je aj intenzívny pohyb na chladnom vzduchu no dieťa musí byť v každom prípade dobre oblečené. Takzvaný “vzdušný kúpeľ”

by však nemal trvať dlhšie ako 10 minút a ak by Vaše dieťa na otužovanie reagovalo negatívne, dobu skráťte. Začať môžete už od veku jedného roka a zásadnou je pravidelnosť otužovania, ktorá zaručí pozitívne výsledky. Otužovanie ako prevencia nachladnutia sa musí prispôsobiť aj zdravotnému stavu ale aj veku dieťaťa. Najpraktikovanejšie metódy sú otužovanie vzduchom, vodou a saunovaním a mali by ste sa vždy poradiť s lekárom dieťaťa.

 

Woman in Red Knitted Cap and Black Top Holding Baby With Brown Carrier

Zdroj: pexels.com

Nechávali ste aj Vy deti spať na balkóne v zime? Je to podľa Vás dobré?

zdroj:klocher.sk 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights