Sestrička sa rozplakala pri pohľade na prázdne police v supermarkete po 48-hodinovej službe

Emocionálne video sestričky dosiahlo online rekord po tom, ako zobrazilo dôsledky nakupovania v panike a hromadenie zásob uprostred pandémie koronavírusu.

Celosvetovo sa potvrdilo viac ako 600 000 prípadov COVID-19. Je prirodzené, že je to stresujúce obdobie pre ľudí. Neustále prechádza množstvo nových informácií, a preto sa zákazníci snažia byť mimoriadne opatrní a vytvárajú si zásoby.
Tento pochopiteľný fenomén však priamo ovplyvňuje ľudí, ktorí nedokážu poraziť rady zákazníkov. Sú príliš zaneprázdnení, pretože sa starajú o tých, ktorí to potrebujú najviac.
Dawn Bilbrough, zdravotná sestra z Yorku v Anglicku, nahrala na Facebook uplakané video po tom, ako odišla po 48-hodinovej zmeny len na krátko, aby si nakúpila v supermarkete. Nenašla tam však žiadne ovocie ani zeleninu.

51-ročná žena povedala:

Práve som vyšla zo supermarketu. Nebolo tam žiadne ovocie a zelenina … Na chvíľu som sa rozplakala. Som zdravotná sestra na urgentnom oddelení a práve som skončila 48-hodínovú službu a chcela som si na najbližších 48 hodín nakúpiť zopár veci.
Nebolo tam žiadne ovocie ani zelenina a ja jednoducho neviem, ako mám zostať zdravá. Tí ľudia, ktorí iba vykupujú police základné jedlo majú. Toto sa musí zastaviť, pretože ľudia ako som ja sa o vás budú starať, keď na tom budete najhoršie. Jednoducho sa to musí zastaviť, prosím !

Od 19. marca bolo video vzhliadnuté viac ako 407 000-krát a zdieľané 21 000-krát. Dawn sa tiež objavila v denníku ITV, This Morning, aby okomentovala svoje video.
V reakcii na opakujúce sa prázdne police v obchodoch v celej Veľkej Británii, sa supermarkety ako Asda, Sainsbury’s, TescoAldi rozhodli, zaviesť limity pre určité položky. Ide hlavne o toaletný papier a cestoviny. Chcú všetkým zákazníkom poskytnúť spravodlivé prerozdelenie denných zásob. (Viacero pobočiek tiež začalo vymedzovať prvé dve hodiny dňa pre starších zákazníkov).

 

Na dennej tlačovej konferencii predseda vlády Boris Johnson vyzval ľudí, aby boli rozumní, pokiaľ ide o nakupovanie. Uistil ich tiež, že krajina má „dobré zásobované“ obchody. Nie je dôvod, aby boli obchody prázdne.
Dodal: „každý samozrejme chápe, prečo ľudia nakupujú potraviny. Ak si myslíte, že máte príznaky, všetci by sme mali zostať doma. Ale buďte rozumní hlavne pri nakupovaní a buďte ohľaduplní k ostatným.“
Pokúste sa čo najviac potlačiť úzkosť a nenakupujte potravín a spotrebný materiál v panike. Nakupovanie v panike vás síce zabezpečí, ale znemožňuje nakupovanie pre ďalších zákazníkov – buďte racionálny, ale predovšetkým milý.

zdroj: uniland.co.uk

Photo by Anna Shvets from Pexels

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Sestrička sa rozplakala pri pohľade na prázdne police v supermarkete po 48-hodinovej službe”