Taliani zdieľajú svoje pocity a názory, ktoré sa u nich vyskytli počas vypuknutia koronavírusu

Zdá sa, že situácia s koronavírusom sa každým dňom zhoršuje. Svetová zdravotnícka organizácia konečne klasifikovala vírus za pandémiu. Medzitým Taliansko, európska krajina, ktorú vírus zasiahol najviac, muselo prijať drastické opatrenia na ochranu svojich občanov a na pokus o spomalenie šírenia choroby.

Prečítajte si výpovede lekárov v Taliansku o tom, ako koronavírus ovplyvnil ich krajinu, o preventívnych opatreniach, ktoré tam lekári prijímajú, a tiež o tom, čo môžu ľudia urobiť, aby zostali v bezpečí a zdraví. „Ak náhodou budete musieť ísť do práce alebo na nákup jedla, uvidíte strašidelnú verziu svojho mesta. Všetky obchody sú zatvorené a nikto nie je naokolo.“

„Musíte mať papier, ktorý vysvetľuje, prečo musíte byť vonku (z pracovných alebo zdravotných dôvodov). Ak nemáte dobrý dôvod alebo neviete preukázať prečo ste vonku, môžete dostať pokutu. Keďže je tu len veľmi málo ľudí, je vysoká pravdepodobnosť, že vás zastavia policajti, radšej teda neriskujte. Každý sa snaží dodržiavať toto nariadenie. Ak vás chytia, a vy nemáte skutočný dôvod, môžete poputovať rovno do väzenia,“ povedal zástupca lekárov v Taliansku.

 

Prečítajte si aj ďalšie reakcie obyvateľov tejto krajiny

1.

Prvýkrát v histórii, môžem zachrániť svoj život a prípadne aj život niekoho iného tým, že celý deň ležím na gauči, sledujem Netflix a hrám videohry.

2.

Bývam vo Verone, mám 19 rokov a žijem sama, pretože moja matka a môj otec odišli do Milána. Je to celkom fajn, hrám GTA 5 so svojimi priateľmi ako za starých čias, cvičím a experimentujem s varením (stávam sa dobrým šéfkuchárom). Škola je už menej príjemná, ale je to v poriadku, zobudím sa o 7:30 a o 8:00 ráno začnem 5 hodinové online vyučovanie a potom si idem uvariť svoj obed.

Nechodím von, ak si nemusím kúpim nejaké jedlo a možno nejaké cigarety, pretože situácia nie je dobrá, pretože na jednotkách intenzívnej starostlivosti už nie je žiadne miesto, takže ak mi bude zle, museli by ma uprednostniť, aby ma zachránili, pretože by som mal väčšiu šancu na prežitie. Preto radšej takmer nikdy nevychádzam (možno raz týždenne). Nechcem, aby kvôli mne musel niekto zomrieť.

3.

Študujem posledný ročník medicíny a vo štvrtok ukončujem štúdiom cez Skype.

4.

Bývam v srdci Lombardska. Celá moja rodina je nakazená. Ľudia jednoducho zostávajú doma a to je všetko. Nie je čo robiť a obchody sú zatvorené.

5.

V noci aj cez deň môžete počuť hukot sanitiek.

Môj strýko je v nemocnici s vysokou horúčkou. Jeho žena je tiež nakazená, ale je doma, pretože jej príznaky sú miernejšie. Môj bratranec sa o ňu stará a našťastie je v dobrom stave.

Jej dedko však zomrel a nemohla ho už ani navštíviť. Jej babička je tiež chorá a nemôže ju ani vidieť, to isté platí aj o jej otcovi. Nemocnice sú zatvorené.

Míňajú sa dostupné nemocničné lôžka v rámci intenzívnej starostlivosti a lekári robia ťažké rozhodnutia – koho zachránia, čo je desivé vzhľadom na to, že väčšina mojej rodiny je stará a možno už to lôžko nedostanú.

Lekári sú prepracovaní a unavení a keďže poznám veľa ľudí, ktorí pracujú v nemocnici, zdieľajú so mnou tieto strašné zábery ľudí, liečiacich sa na jednotke intenzívnej starostlivosti. Sú intubovaní a nie je to pekný pohľad.

Nemocnice sú plné ľudí, ktorí sú na rôznych oddeleniach, pretože ľudia s koronavírusom sú zhromažďovaní na chodbách, keďže im chýbajú izby:

https://www.instagram.com/p/B9zFBwNIjIP/

Môj priateľ, ktorý chodí pre ľudí so sanitkou, pracuje nepretržite, len aby čo najskôr priviezol ľudí v kritickom stave.

Ľudia stále hovoria, že je to iba chrípka. Áno, iste, ale chrípka bez očkovania môže byť dosť nebezpečná. Najmladší človek, ktorého poznám, má 40 rokov a počas dvoch týždňov mal 40-stupové horúčky.

Nenakazte sa, naozaj to nie je zábavné, aj keď je váš imunitný systém silný, verte mi, videl som dopad na moju rodinu.

Nie je otvorený žiaden kostol a nekonajú sa tu žiadne podujatia.

Keďže v Taliansku žijú predovšetkým starí ľudia, zvykli sme si, že ulice sú prázdne a všetko je úplne v poriadku.

Nemohli ani zorganizovať pohreb pre jej dedka.

Moja babička sa zobudila chorá a ja naozaj dúfam, že to nie je koronavírus.

Toľko ľudí v mojom meste to má a napriek tomu stále chodia po meste a šíria ho. Neuveriteľné.

Zaujímalo by ma, ako tento počet úmrtí bude rásť, keď sú nemocnice také preplnené.

Hovorí sa, že babička môjho bratranca sa nakazila, pretože bola v nemocnici, kde sa liečila, pretože si zlomila chrbát, ale nemôžem si tým byť istý, takže toto je len naša osobná špekulácia, nezaložená na skutočných dôkazoch…

6.

Som lekár, ktorý pracuje v jednej z najväčších nemocníc v Ríme. Situácia sa zdá byť oveľa horšia, ako sa uvádza v správach. Bojíme sa, ale aj naďalej pracujeme na tom, aby sme túto situáciu zvrátili. Nemáme dostatočné pomôcky pre našu ochranu, napríklad respirátory typu FFP3.

https://www.instagram.com/p/B9yxqqNAvi7/

7.

Všetko je zablokované, nemôžete sa pohybovať bez platného povolenia. To by sa nestalo, nebolo tých hlúpych ľudí, ktorí stále cestovali, aj keď im bolo výslovne povedané, aby tak neurobili. Chorí ľudia doslova UTIEKLI z karantény, aby sa vrátili do svojho rodného mesta. Na ďalší deň, keď boli ohlásené prvé „červené zóny“ (bez cestovania z / do týchto zón), boli vlakové stanice v týchto zónach plné ľudí. Je neskutočné, ako môžu byť ľudia takí hlúpi.

Som zdesená a plačem, zatiaľ čo píšem tieto riadky.

Mám 19 rokov, študujem IT na univerzite a moja matka aj môj otec (rozvedení) prišli o prácu najmenej na ďalší mesiac. Je to už naozaj ťažké.Dnes ráno som strávila hodiny hľadaním dobrých webových stránok, kde by som mohla predávať naše obrazy a všetko, čo nám umožňuje žiť ďalej.

Ešte predtým, ako sa to celé začalo, hľadala som si prácu, aby som si počas štúdia našetrila nejaké peniaze a pomohla svojej rodine, no momentálne nemôžem ísť ani na pohovor, pretože pohyb vonku je vymedzený iba kvôli práci (ak už máte prácu) ), nákupu potravín a zdravotným problémom.

Bývam v regióne, kde sa to všetko začalo. Vláda rozšírila pravidlá na všetky talianske regióny, čo znamená, že sa tým zvýšil počet ľudí žijúcich v mojej situácii. Nikdy som si nepredstavovala, že by som niečo také mohla zažiť.

8.

Mali by sme zostať doma, ale ľudia sú sebeckí a je im to jedno.

9.

Dovoľte mi povedať, ako to naozaj je. V súčasnosti som v karanténe v mojom byte v Brescii, priamo uprostred miesta, kde to všetko začalo (blízko Milána). Včera naša vláda vyhlásila červenú zónu pre celú krajinu, čo znamená, že sa po krajine nebude pohybovať bez písomného súhlasu, takmer všetko bude čoskoro zatvorené, s výnimkou základných potrieb; hordy ľudí sa ponáhľali na 24-hodinové trhy, ignorujúc najdôležitejšie pravidlo. Ide o to, že skutočným vírusom v Taliansku je IGNORÁCIA. Ľudia sa už nesnažia dostať na pohotovosť, v podstate nemáme zdravotnú starostlivosť, pretože nemocnice sú už PLNÉ a ľudia si myslia, že sú na dovolenke. Kvôli vírusu sa bojím stretnúť sa s rodičmi, ktorí odo mňa žijú 30 minút autom. Spoločnosti krachujú, má to na našu krajinu obrovský dopad to isté sa deje okolo nás v Európe. Niektorí si stále myslia, že je to iba chrípka, najmä na juhu, ktorý sa pravdepodobne zrúti, pretože na juhu je oveľa menej infraštruktúr, najmä v lekárskej oblasti. A mnohí z nich si myslia, že sa to skončí o mesiac, a to sa nestane, pokiaľ nebudeme spolupracovať.

 

10.

Najhoršie na tom bude ekonomika. Nielen ceny akcií, ale všetky malé podniky, ktoré prežijú a ktoré podporujú malé komunity: moji rodičia vlastnia veľkú elektrotechnickú spoločnosť, ale ich najväčšími klientmi sú vláda, letiská a veľké korporácie. Vyzerá to dosť zle a podľa akademických štúdií to najhoršie ešte len príde.

 

11.

Ľudia sú tu strašne hlúpi, jeden z mojich priateľov ma požiadal, aby sme sa stretli, pretože sa nudil doma. Polovica ľudí sa vôbec nezaujíma o vírus a obmedzenia, druhá polovica je úplne zmätená, pretože vláda rieši veci zlým spôsobom. Dezinfekčné prostriedky nie sú na sklade, pretože ľudia nevedia čítať, inak by vedeli, že nefunguje proti vírusu.  

➡️  Viac článkov o Koronavíruse nájdete na tomto odkaze  ⬅️

zdroj: boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Taliani zdieľajú svoje pocity a názory, ktoré sa u nich vyskytli počas vypuknutia koronavírusu”