sobota, 27 júla, 2024

Tieto cviky vás postavia na nohy a udržia FIT, keď ste v domácej karanténe

Úspešný lekár, profesor, televízny moderátor Sergej Bubnovsky kedysi chodil 27 rokov o barlách po tom, čo sa ocitol v automobilovej nehode. Podarilo sa mu dosiahnuť niečo neuveriteľné! Postavil sa na nohy a to všetko vďaka systému, ktorý sám vyvinul.

Bubnovského cvičebné postupy sú cestou k skutočnému zdraviu. Vďaka tomu sa zbavíte termoforov, korzetov, liekov proti bolesti.

„Neľutujte sa. Toto je jediný spôsob, ako sa zbaviť bolesti v ktorejkoľvek oblasti chrbtice a stať sa zdravým človekom!“ hovorí. A keď sa pozriete na tisíce vďačných pacientov, ktorí boli schopní získať pomocou tejto metódy zdravie, začnete chápať, že je to skutočne tak.

Bubnovsky tvrdí: „Človek si musí pamätať, že život je pohyb. Ľudia si to pamätajú iba vtedy, keď stratia schopnosť pohybu a musia sa obrátiť na odborníkov. Hlavnou vecou je, aby ste sa nezanedbávali, nepriviedli svoje telo do hrozného stavu vlastnou lenivosťou!“

Podľa lekára sú hlavným faktorom zdravia svaly chrbtice, ktorými prechádzajú nervy a krvné cievy. Ak s nimi pracujete správne, môžete dosiahnuť pôsobivé výsledky!

Ponúkame vám veľmi efektívny a zároveň pomerne jednoduchý súbor cvikov, ktoré pomôžu nielen pri osteochondróze a artróze, ale aj pri riešení ďalších zdravotných problémov. Cvičte ich bez toho, aby ste museli opustiť svoj príbytok. Pokojne môžete ostať aj na posteli!

  1. Chodidlá

Tieto tri cviky sú vhodné pre: ploché nohy, dnu, ostrohy nôh, artritídu členkového kĺbu, po zranení alebo operácii päty (Achillovej šľachy), kŕčové žily, opuchy členkového kĺbu, migrény. Každý cvik by mal mať 15 opakovaní, až kým nepocítite teplo v precvičovaných kĺboch. A ak začujete neobvyklý zvuk, pokúste sa mu nevenovať pozornosť, čoskoro pominie.

Prvé cvičenie sa nazýva „odpudivá sila“. Za týmto účelom si ľahnite na chrbát, ruky by mali byť položené vedľa bokov a nohy vyrovnané. Striedavo potiahnite veľký palec (do maximálneho možného vyrovnania), potom ho znova ohnite na maximum, akoby ste napínali päty. Vpred a vzad. Môžete to robiť spolu alebo striedavo s každou nohou.

комплекс упражнений с гантелями

Teraz prejdeme na cvičenie „stierače“. Počiatočná poloha je rovnaká ako pri prvom cviku. Pritiahnite prsty k sebe a roztiahnite ich na maximum. Pri spájaní sa pokúste položiť veľké palce na povrch postele.

комплекс упражнений на растяжку

A rotácia. Otáčajte chodidlo striedavo v smere hodinových ručičiek a proti smeru hodinových ručičiek. Zároveň nasledujte veľké palce a snažte sa s nimi nakresliť kruhy.

комплекс упражнений для пресса

2. Teraz prejdite na cvičenie kolenného kĺbu – „šmykľavé podpätky“.

Toto cvičenie je užitočné nielen pre zahriatie, ale je nevyhnutné pri osteoartritíde kolenného kĺbu a po zranení kolenného kĺbu. Tento cvik si vyžaduje 15 opakovaní.

Počiatočná poloha je rovnaká ako pri cvičení na chodidlá. Nohy sú rovné, ruky pozdĺž trupu. Striedavo ohýbajte a vyrovnávajte nohy v kolenách, ako keby ste kĺzali chodidlami po posteli. Pri ohýbaní sa pokúste dotýkať pätami konca zadku (môžete si pomôcť aj rukou, no je možné, že sa u vás vyskytnú kŕče v oblasti bedier).

комплекс упражнений для спины

Nasledujúce dve cvičenia pomáhajú pri zápale bedrového kĺbu, aseptickej nekróze bedrového kĺbu a bolesti v dolnej časti chrbta.

Ľahnite si na chrbát a nohy ohnite v kolenách. Natiahnite rovnú nohu pätou nahor do maximálnej dĺžky, doslova až do posunu panvy. Rukami sa môžete držať čela postele.

как ускорить рост волос на голове

Počiatočná poloha v ležme, nohy majte na šírku ramien od seba ohnuté v kolenách. Ruky mierne od seba, dlane otočené k zemi. Skrčenú nohu ukladajte striedavo raz na jednu stranu, potom na druhú. Urobte 15 opakovaní.

комплекс упражнений на пресс

„Polovičný mostík“ – veľmi užitočné pri poklese panvových orgánov, zápche, hemoroidoch, rektálnych trhlinkách.

Ohnite nohy v kolenách, kolená dajte k sebe, nohy sa navzájom dotýkajú, ruky ležia voľne pri bokoch. Upozorňujeme, že toto cvičenie je síce zložité, ale efektívne.

Pri výdychu sa preto pokúste zdvihnúť panvu čo najvyššie, zatiaľ čo niekoľkokrát stláčate oblasť sedacieho svalu.

комплекс упражнений дома для мужчин

A nakoniec cvičenie pre brušné svaly – vťahovanie brucha.

Nohy sú ohnuté v kolenách, chodidlá sú pevne na posteli, prípadne na zemi. Dlaň pravej alebo ľavej ruky leží na bruchu. Pri výdychu vtiahnite brucho tak, aby dlaň klesala spolu s ním. Po krátkom zadržaní dychu sa dýchanie vráti naspäť. Urobte si 20 opakovaní.

Počas tohto cvičenia sa môžu vyskytnúť kŕče v lýtkových svalov. Neznepokojujte sa – ste na správnej ceste. Stačí svaly pomasírovať a môžete pokračovať v cvičení.

комплекс упражнений для всего тела

Tento cvik je určený pre pacientov s hypertenziou, odporúča sa vykonávať trikrát denne.

Sergej Bubnovsky opakovane zdôrazňuje, aké dôležité je posilňovať chodidlá. Koniec koncov, chodidlo spolu s členkovým kĺbom znižuje zaťaženie chrbtice, nesie celkovú telesnú hmotnosť, niekedy aj tú nadmernú. Na chodidlách a členku sa nachádza 27 kostí, rovnaký počet svalov a 109 väzov, o niečo menej ako v ruke.

 

zdroj:takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights