12 vecí, o ktorých musí vedieť každý, kto vychováva dcéru

Výchova dievčat je náročná práca, rovnako ako výchova detí vo všeobecnosti. Moja dcéra má teraz osem rokov a som pripravená na to, že v nasledujúcich rokoch sa stane tínedžerkou. Je to desivé, pretože chcete ochrániť deti pred všetkým zlám na svete, ale naše možnosti sú obmedzené.

Tu je niekoľko tipov pre matky vychovávajúce svoje dcérky

  1. Váš makeup je teraz jej make-up.

Moja dcéra sa rada hrá s mojím make-upom. Časom ju musím naučiť, že čím menej make-upu, tým lepšie, ale teraz je to len zábava.

 

  1. Hovoriť o menštruácii je možno pre niektoré matky divné, ale nevyhnutné.

Mojou úlohou je povedať jej pravdu o mojom a jej tele. Nemala by sa hanbiť pýtať sa na takéto veci, musí byť na to pripravená.

 

  1. Dovoľte jej byť dieťaťom čo najdlhšie.

Moja dcéra nenávidí, že stále nemôže používať žiadny make-up, že si nemôže vybrať oblečenie a že stále nemá mobilný telefón. A toto je moja práca – nepustiť svet dospelých do jej bezstarostného detstva.

 

  1. Udržiavanie vzťahu s otcom.

Mala by vedieť, že existuje muž, ktorý ju miluje. Preto v budúcnosti nedá svoje srdce prvému, ktorého uvidí.

 

  1. Naučte ju poznať cenu peňazí.

Dajte svojej dcére vedieť, že príde deň, kedy nebude závislé od nikoho. Musí byť pripravená na uvážené míňanie svojich peňazí.

 

  1. Rozprávajte sa o postave, ale veľmi opatrne.

Záleží na vás, ako bude dcéra v budúcnosti vnímať svoju postavu. Vďaka vám si v hlave vytvára ideály ženskej krásy. Nehovorte s ňou o problémoch s nadváhou, nedostatkoch či o silnom znepokojení všetkých žien ohľadne svojich postáv. Ubezpečujem dcéru, že jej telo má správnu veľkosť.

 

  1. Chráňte ju a naučte sa brániť.

Svet potrebuje silné ženy. Moja dcéra vie, že sa na mňa môže vždy spoľahnúť, ale ešte pred tým, ako sa obráti na mňa, sa musí pokúsiť vyriešiť problém sama.

 

  1. Chváľte dcéru za jej charakter.

Netreba ju chváliť iba pre jej krásu. Mala by vedieť, že je v nej viac než len vonkajšia krása. Preto jej hovorte, že je inteligentná, odvážna alebo láskavá. To sú veci, ktoré ani v priebehu času nezmiznú.

 

  1. Ukážte prijateľné hranice v komunikácii s ľuďmi.

Pomôžte jej pochopiť, že by sa mala vždy rešpektovať. Vysvetlite, čo je dobré a čo zlé v akcii, nie slovami. Koniec koncov, slová budú zabudnuté a vaše činy budú vždy príkladom konania.

 

  1. Nasledujte svoje sny.

Vaša dcéra bude veriť vo svoje vlastné sny, pochopí, aké dôležité je robiť to, čo naozaj milujete, ak to preukážete vo svojom vlastnom živote. Preto jej čítam svoje články a blogy, zdieľam s ňou novinky a hovorím o úspechoch. Vie, že mám určité ciele a túžby, na ktorých tvrdo pracujem.

 

  1. Naučte ju, aby bola opatrná, pokiaľ ide o chlapcov.

Myseľ, intuícia a dôvera vo svoje vlastné pocity – musia sa zohľadniť všetky tri body. Nech si to pamätá.

 

  1. Vysvetlite jej, že by si ju mali ceniť.

Úprimne sa s ňou bavte o vzťahoch a o tom, ako by mali alebo nemali fungovať medzi ľuďmi.

 

Čo by ste pridali do tohto zoznamu?

 

zdroj: Karissa Ansell .

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “12 vecí, o ktorých musí vedieť každý, kto vychováva dcéru”