Lekári si prilepili svoje fotografie na ochranné obleky, aby upokojili pacientov v nemocnici

Počas krízy COVID-19 sa ako hrdinovia prejavilo obrovské množstvo pracovníkov a to buď tým, že jednoducho vykonali svoju prácu v nebezpečných podmienkach, alebo sa vydali o kúsok ďalej pri práci v nebezpečných podmienkach. Napriek zápasom a výzvam sa veľa lekárov, zdravotných sestier a iných zdravotníckych pracovníkov snaží vyvinúť maximálne úsilie, aby zabezpečili, že počas koronavírusovej krízy sú všetci v bezpečí.

Dýchací terapeut Robertino sa stará o pacientov s COVID-19 v nemocnici Scripps Mercy Hospital v San Diegu. Jedného dňa, keď vstúpil do nemocnice, premýšľal o tom, ako zlé sa jeho pacienti musia cítiť (okrem vírusu) s ním, keď je v ochrannom výstroji od hlavy až po päty.

Masky znemožňujú lekárom používať pozitívne neverbálne znaky ako je úsmev, čo je pre pacientov životne dôležité

Image credits: captain_wolf82

Koniec koncov, ako povedal vo svojom príspevku na Instagrame, „upokojujúci úsmev pomáha vystrašenému pacientovi“ Tvárou v tvár – maska nenúti ľudí, aby vyzerali priateľsky alebo v niektorých prípadoch ľudsky. A to nie je dobré ak jednáte s ľuďmi, ktorí potrebujú všetku pozitívnu energiu.
Tak prišiel s geniálnou myšlienkou, ako dostať svoj úsmev do sveta, aby si jeho pacienti mohli užívať a on pritom zostal v bezpečí v jeho ochrannom obleku. Robertino si vytlačil farebnú fotografiu seba samého s očarujúcim úsmevom na tvári, laminoval ju a prilepil na svoj ochranný oblek.

 

Respiračný terapeut v San Diegu sa teda rozhodol upokojiť svojich pacientov svojou usmievavou fotografiou

Týmto spôsobom lekár veľmi ľudským spôsobom prináša usmievavú tvár, ktorá jeho pacientom prináša pohodlie a istotu. Podľa doktorky Kate Grangerovej, geriatričky a aktivistky za lepšiu starostlivosť o pacientov, je úsmev neuveriteľne dôležitý ako metóda budovania spojenia medzi lekármi a pacientmi. Taktiež pri nadviazaní vzťahu a zmiernení úzkosti . Dôležitosť úsmevu v tejto súvislosti teda nemožno podceňovať.

Image credits: derekdevault

Týmto krokom sa inšpirovalo niekoľko ďalších lekárov a urobili to isté 

Takýto krok inšpiroval množstvo ďalších lekárskych odborníkov a vyskúšali to isté. Robertino zdieľa fotografiu, ktorú dostal od kolegyne, respiračnej sestry menom Derek s ním a s ďalšími dvoma špecialistami. Na sebe mali ochrannou výbavou a fotografie nalepené na ich ochranných oblekoch.
Derek vo svojom príspevku na Instagrame vysvetlila, že túto myšlienku považovala za prekrásny spôsob, ako to v tomto stresujúcom čase svojim pacientom uľahčiť. Využila tiež príležitosť poďakovať všetkým zdravotníckym pracovníkom v prvej línii, ako aj všetkým tým, ktorí napriek ťažkostiam zostávajú doma.

 

Jedinou ďalšou možnosťou, ako udržať úsmev je nosiť rôzne druhy ochrany, ktoré nie sú vždy dostupné

Image credits: sova198

Na Reddite sa objavila aj fotografia inej trojice lekárskych expertov, ktorá mala na sebe ochranné vybavenie a prilepené veľké portréty. Príspevok získal veľkú pozornosť mal viac ako 79 000 videní a desiatky komentárov.

 

Zostaňte doma, umývajte si ruky, udržiavajte sociálne odstupy, pretože to nie je cvičenie 

Image credits: captain_wolf82

Aký je na to váš názor ? Chcete, aby sa vaši lekári viac usmievali? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie !

zdroj: boredpanda.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Lekári si prilepili svoje fotografie na ochranné obleky, aby upokojili pacientov v nemocnici”