Boris Johnson sa menovite poďakoval zdravotníkom, ktorí mu zachránili život. Pridali sa aj iní svetoví lídri!

Nákaza koronavírusu neobchádza ani známych alebo bohatých ľudí. S chorobou sa napríklad popasoval aj herec Tom Hanks so svojou manželkou. Koronavírusom sa nakazil aj britský premiér Boris Johnson, ktorý musel byť kvôli komplikáciám hospitalizovaný v St. Thomas’s hospital v Londýne. Na svojom Twitteri sa tak teraz chcel poďakovať zdravotníkom, ktorí mu zachránili život, keď už išlo do tuhého.

 

V priebehu tohto týždňa uverejnil Boris Johnson na svojom Twitteri status, v ktorom opisuje nesmiernu vďaku všetkým zdravotníkom. Neskôr pridal aj video, kde sa menovite poďakoval tým, ktorí sa o neho starali. “Aj ja by som sa chcel poďakovať úžasným lekárom, expertom vo svojom odbore, ktorí spravili zásadné rozhodnutia pred pár dňami, za ktoré budem vďačný do konca svojho života,” hovorí britský premiér.

Dávali na neho pozor vo dne aj v noci

“Chcel by som sa poďakovať Po Ling, Shannon, Emily, Angel, Connie, Becky, Rachel, Nicky a Ann. Dúfam, že im to nebude vadiť ale chcel by som spomenúť aj dvoch zdravotníkov, ktorí stáli pri mojom lôžku 48 hodín, keď sa mohlo stať hocičo. Je to Jenny z Nového Zélandu, z Invercargill na Južnom ostrove aby som bol presný a Luis z Portugalska z mesta neďaleko Potra,” vymenoval zdravotníkov, ktorí mu pomohli dostať sa z najhoršieho no ospravedlnil sa ak na niekoho zabudol. Jenny a Luisa spomenul hlavne kvôli tomu, že oni na neho dohliadali deň či noc a robili potrebné opatrenia aby sa do jeho tela dostával dostatok kyslíka.

Dostalo sa im uznania

Okrem Borisa Johnsona sa dvom spomínaným zdravotníkom poďakovali aj štátnici z Nového Zélandu a Portugalska. “Vieme, že Jenny z Invercargill je Jenny McGee (35)…V Londýne už pracuje 9 rokov. Premiérka Nového Zélandu, Jacinda Ardern povedala, že ju už vyhľadal na Facebooku a poslala jej správu,” oznamuje reportér Sky New, Enda Brady. Zatiaľ jej však neodpovedala, keďže Jenny je momentálne neustále pracovne vyťažená. Rovnako na hrdinský čin Luisa (29) z Porta, ktorý v Spojenom kráľovstve pracuje už 6 rokov, reagoval aj portugalský prezident. “Prezident by chcel zdôrazniť osobité uznanie od bristkého premiéra Borisa Johnsona smerované portugalskému zdravotníkovi Luisovi Pitarmovi za jeho prácu a ostražitosť počas hospitalizácie v jednotke intenzívnej starostlivosti,” povedal Marcello Rebelo de Sousa.

zdroj: express.co

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Boris Johnson sa menovite poďakoval zdravotníkom, ktorí mu zachránili život. Pridali sa aj iní svetoví lídri!”