sobota, 27 júla, 2024

Lovec zabil vlka známeho vďaka dokumentárnemu filmu BBC

Ak ste fanúšikom dokumentárnych filmov je dosť možné, že poznáte aj ten z dielne BBC. Takaya: Lone Wolf (Takaya: Osamelý vlk) bol odvysielaný minulý december, rozprávajúc príbeh fotografky Cheryl Alexander, ktorá 7 rokov skúmala pohyb osamelého vlka Takaya. Takaya sa dostal na malý neobývaný Discovery Island neďaleko brehov Britskej Kolumbie v Kanade.

 

Toto divoké zviera sa dostalo z mesta Victoria na západnom pobreží Kanady do 40 kilometrov vzdialeného východného cípu Vancouver Island. Odtiaľ preplával 3 kilometre na malé roztrúsené ostrovy neďaleko mesta. Ľudia okolo celého sveta si tohto vlka obľúbilo kvôli jeho nebojácnosti a odolnosti, no bohužiaľ bol zastrelený 24. marca.

Ohrozoval verejnosť

Začiatkom tohto roka sa Takaya priblížil k mestu a tak ho musela miestna polícia uspať a neskôr vypustiť na západnej časti Vancouver Island. Krátko pred jeho smrťou bol videný miestnymi a pravdepodobne bol zastrelený lovcom neďaleko Shawnigan Lake ako informuje the Vancouver Sun. “Chápeme, že mnoho obyvateľov Britskej Kolumbie a ľudí okolo sveta sa zaujímalo a staralo o to aby sa tento vlk mal naozaj dobre a táto správa zasiahne veľa ľudí,” hovorí o smutnej udalosti ochranárska organizácia z Britskej Kolumbie. Zároveň prisľúbili, že budú preverovať smrť tohto jedinca.

 

Cheryl Alexander, ktorá dokumentovala život tohto osamelého vlka sa dozvedela o jeho smrti od známeho, ktorý mal kontakt na lovca. Keď jej oznámili číslo známky z ucha zastreleného vlka, hneď vedela, že je to Takaya. K jeho smrti sa pre CBS News vyjadrila slovami, že “jej pocity kolíšu medzi úplným hnevom a silným zármutkom, že úžasný život tohto vlka skončil takto nezmyselne.”. No aj napriek tomu súcití s lovcom, ktorý ani netušil, že život tohto vlka je pre množstvo ľudí tak dôležitý.

Výkonný riaditeľ Nadácie za zachovanie dažďových pralesov, Chris Genovali, si však myslí, že Takaya bol zastrelený lovcom, ktorý si zbiera svoje trofeje. Ochranná organizácia v Britskej Kolumbii tento fakt zatiaľ nemôže potvrdiť a zatiaľ to uzavreli ako zabitie lovcom. Cheryl Alexander však dúfa, že smrť Takayu bude “budíčkom” pre ”arogantných” lovcov, ktorý zabíjajú len tak pre zábavu aj pre Britskú Kolumbiu, ktorej zákony to dovoľujú.

zdroj:uniland.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights