Pozrite sa, ako vyzerali tradičné veľkonočné zvyky v minulosti. Nechýbal spev, studená voda a dobré jedlo

V aktuálnych dňoch zažívame tradičné veľkonočné sviatky netradičným spôsobom.

Kvôli situácií spojenej s koronavírusom sa veriaci nestretávajú pri slavení veľkonočných slávností v kostoloch, ale len pri televíznych obrazovkách a tradičné rodinné návštevy sa museli odložiť na budúci rok.

Ak si však chcete pripomenúť zvyky, ktoré sa v minulosti na Slovensku praktizovali počas Veľkej noci, pozrite sa na nasledujúce video, na ktorom je zobrazená tradičná slovenská Veľká noc.

K Veľkej noci patrí aj dobré jedlo. Samozrejmosťou sú maľované vajíčka, uvarené spolu s cibuľovými šupinami, alebo s bylinkami. Následne sa potreli slaninou, aby boli krásne lesklé. Veľkonočný pondelok sa začínal kupačkou, na ktorú sa vybrali všetci mládenci z dediny.

Navštevovali príbuzných a dievčatá z dediny. Poobede zašiel každý mládenec k svojej milej, kde ho domáci ponúkli veľkonočnými dobrotami.

Aké tradície dodržiavate na Veľkú noc vy? Určite nám dajte v komentároch vedieť.

Zdroj: YouTube

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pozrite sa, ako vyzerali tradičné veľkonočné zvyky v minulosti. Nechýbal spev, studená voda a dobré jedlo”