Butik vystavil vo výklade figurínu na invalidnom vozíku so svadobnými šatami. Dôvod bol veľmi jednoduchý

Ľudia so zdravotným postihnutím musia neraz čeliť skutočnosti, že ich naša spoločnosť nejakým spôsobom vždy izoluje. Jeden francúzsky butik je však iného názoru. Salón svadobných šiat The White Collection v anglickom Bristole sa rozhodol do svojho výkladu postaviť figurínu na invalidnom vozíčku. Tá mala na sebe oblečené krásne zdobený model svadobných šiat.

Tento výklad si všimla aj umelkyňa Beth Wilsonová a rozhodla sa, že o tom napíše príspevok na sociálne siete:
„V novom svadobnom salóne sa nachádza invalidný vozík s figurínou. Nemalo by na tom byť nič obdivuhodné, no je to po prvýkrát, čo som niečo také videla vo výklade nejakého obchodu.“

36-ročná umelkyňa je už posledných 5 rokov na invalidnom vozíku a povedala, že tento výklad jej dal príležitosť cítiť sa súčasťou našej spoločnosti.

Majiteľka svadobného salónu Laura Allenová sa priznala, že nečakali takúto reakciu. Je to správny krok dopredu.

Pod príspevkom umelkyne sa objavilo množstvo pozitívnych komentárov. Ľudia ocenili postoj majiteľky salónu k ľuďom so zdravotným postihnutím a nevynechali ani komplimenty na nápaditý obsah výkladu.

Oceňujete takýto krok?

zdroj: www.itv.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Butik vystavil vo výklade figurínu na invalidnom vozíku so svadobnými šatami. Dôvod bol veľmi jednoduchý”