sobota, 27 júla, 2024

Manžel zostavil špeciálny bicykel, aby sa mohol naďalej bicyklovať so svojou manželkou, ktorá má Alzheimerovu chorobu

Ľudia hovoria o láske veľa vecí. Ako láska trvá navždy, ako vás môže láska oslobodiť, ako je láska odpoveďou na všetky veci v živote. Zatiaľ čo niektorí to považujú za klišé, iní majú inú skúsenosť a tieto tvrdenia berú za fakty. A občas narazíme na príbeh, ktorý pridáva na pravde to, čo ľudia hovoria o láske. Najmä, že s láskou je možné čokoľvek, napriek tomu, že to znie ako z rozprávky.

Bill a Glad Forward sú spolu viac ako 50 rokov.

Počas celého spoločného života čelili mnohým veciam. Hlavne pri nešťastnom vzratu udalostí z roku 2004, keď sa manželkino zdravie začalo znepokojivo zhoršovať a diagnostikovali jej Alzheimerovu chorobu.

Bill a Glad sú spolu už viac ako 50 rokov, zdieľajú svoju lásku k sebe navzájom a taktiež svoju lásku k cyklistike

Image credits: The Bike Chair

Pár trávil väčšinu času vonku, hlavne na bicykli. Bill si pamätá, že bicykle boli neoddeliteľnou súčasťou ich života. Keďže Glad už nebola taká mobilná, ako kedysi a má veľké problémy, chodiť sama bez toho, aby nespadla, zdalo sa, že ich vonkajšie aktivity skončili. Bill sa však nevzdal a prisahal, že pre svoju ženu Glad urobí čokoľvek. V tejto ťažkej dobe mal Bill nápad postaviť špeciálny bicykel, ktorý by mohol odviesť aj osobu, ktorá nie je schopná mobility.

V roku 2004 bola Glad diagnostikovaná Alzheimerova choroba a jej zdravie sa začalo rýchlo zhoršovať

Image credits: The Bike Chair

Bol to začiatok „stoličky na bicykli“, hry so slovíčkami „bicykel“ a „invalidný vozík“. Bill žil roky v zahraničí a bol veľmi inšpirovaný invenciou, ktorá viedla k vytvoreniu bicyklového kresla. Prišiel s návrhom koncepcie a postavil mu ho jeho priateľ Kenov McKenze. Výsledkom bola stolička na bicykel, ktorú môžete vidieť na obrázku. Bola upravená tak, aby mala jedno koleso vzadu a dve kolesá vpredu so stoličkou, bezpečnostné pásy a opierky nôh.

Mobilita bola jednou z vecí, pre ktorú trpela najviac. Bill mal nápad, ako zachrániť ich vášeň pre cyklistiku.
Image credits: The Bike Chair

Image credits: Why God?
Nasledoval fakt, že Bill šiel k svojmu priateľovi s návrhom bicykla so stoličkou vpredu. Návrh sa čoskoro stal realitou.

Image credits: Why God?

Image credits: Why God?

„Keď sme prvýkrát išli jazdiť na bicykli, bolo to z mesta, kde sme žili. Bolo to asi 5 kilometrov, v sobotu popoludní.“ Vysvetlil Bill vo videu pre CVCNow.

Video ukazuje denné boje Billa a Glad v tieni choroby. Napriek tomuto neúspechu robí Bill pre svoju manželku všetko, „od okamihu prebudenia až do chvíle, keď ide do postele“. Považuje to za česť, aby jej mohol vrátiť svoju lásku a všetku starostlivosť preukazovanú v priebehu rokov.

Obaja pokračujú v spoločnom jazdení cez miestne parky a pláže.

Image credits: Why God?

Image credits: Why God?

Nepovažujem to za nijaké bremeno, považujem to za veľké privilégium starať sa o Glad, ktorú som miloval všetky tie roky. Je to moja princezná a ja som jej William. Neurobil by som to inak,“ vysvetlil Bill.

Chodil som všade na bicykli a Glad mala tiež svoj bicykel a na prednú časť sme namontovali stojan na stoličky, takže sme na bicykloch nosili aj naše deti. Bicykel bol súčasťou nášho života“.

Pozrite sa na srdcervúce video týchto dvoch, ich zápasy a radosti

Odvtedy sa vytvoril tím Bike Chair, ktorý má na Facebooku viac ako 27 000 sledovateľov a snaží sa vyvinúť bezpečnú a spoľahlivú verziu stoličky pre bicykle, ktorá bude poskytnutá tým, ktorí majú problémy s mobilitou.

Image credits: Why God?

Zdroj: www.boredpanda.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights