Matovič urýchľuje uvoľňovanie opatrení. V stredu sa spustí druhá aj tretia fáza naraz

Evidované urýchlenie uvoľňovaní, zavedených v boji proti koronavírusu, je oficiálne schválené. Premiér Igor Matovič potvrdil rýchlejšie uvoľňovanie opatrení, na základe rozhodnutí najlepších slovenských epidemiológov a infektológov. Okrem všetkých obchodov, mimo nákupných centier, by sa mali od stredy otvoriť aj terasy, galérie a múzeá.

Líder OĽaNO, Igor Matovič, sa o urýchlení uvoľňovania opatrení zmienil už vo facebookovom statuse cez víkend, kedy urýchlenie nazval ako veľmi pravdepodobné. Na dnešom konzíliu s odborníkmi, padlo konečné slovo, ktorým je stredajšie otváranie takmer všetkých obchodov a služieb. Pôvodne mala byť druhá a tretia fáza rozdelené minimálne 2 týždňami, no v rámci pozitívneho vývoja COVID-19 na Slovensku sa tieto fázy spojili do jednej.

Okrem obchodov by sa malo v stredu tvoriť aj verejné stravovanievonkajšie terasy, pričom sa na nich majú dezinfikovať dotykové plochy ako stôl a držadlá stoličiek. Zákazníci budú na terasách sedieť minimálne dva metre od seba a vnútorná časť reštaurácií bude pre zákazníkov uzatvorená. V reštauráciách bude povolená aj prevádzka toaliet, avšak ich dezinfikcia by mala prebiehať každú hodinu. Okrem toho musia prevádzkovatelia poskytovať jednorazové utierky adezinfekciu rúk.

Matovič spomenul, že všetci sa musíme správať disciplinovane aj napriek uvoľňovaniu opatrení, pretože stále je medzi nami od 1600 do 4000 nakazených ľudí. Druhú vlnu ochorenia koronavírusu si nemôžeme dovoliť a mali by sme byť opatrní, pretože ako sám povedal, nezodpovednosť nás môže zabiť. Dokázali sme, že sme viac než disciplinovaní, tak si to v najbližších dňoch nepokazme.

Zdroj: dennikn.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Matovič urýchľuje uvoľňovanie opatrení. V stredu sa spustí druhá aj tretia fáza naraz”