sobota, 27 júla, 2024

Nespokojní taxikári sa búria. Presné podmienky prevádzky im nikto nepovedal

Taxikári, rovnako ako mnoho iných podnikateľov, sa v týchto dňoch sťažujú na nedostatočné informácie od premiéra Matoviča. Podľa vodičov taxíkov sa počas včerajšej tlačovej konferencie nedozvedeli žiadne podrobnosti. Bolo im povedané len to, že zákazník má sedieť v zadnej časti a má byť oddelený od vodiča. Okrem oddeleného sedia majú mať zákazníci rukavice a rúško.

Presné informácie majú vodiči len o povinnostiach zákazníkov, no o tom, čo majú zabezpečiť samotní taxikári, nič nevedia. Taxikári sa však aj napriek nedostatočným informáciám tešia z opätovnej prevádzky. Od dnešného dňa môžu opäť poskytovať prepravné služby. 

Zákazníci majú okrem povinného nosenia rúšok a rukavíc, dodržiavať aj povinné sedenie v zadnej časti taxíka, ktorá má byť od vodiča bezpečne oddelená.

Okrem klasických taxislužieb, sa v Bratislave rozbieha aj UberX a Comfort, pričom podľa spoločnosti pre nich jazdia len licencovaní vodiči. Všetky spoločnosti sa v krátkom čase dokázali pružne pripraviť na opätovnú prevádzku.

Manažér spoločnosti Bolt, Eduard Suchánek, prezradil, že všetci ich vodiči vedeli dopredu, ako majú ochranné prostriedky vyzerať. Vedeli to z opatrení z okolitých štátov, ktoré sa nijako nelíšia od tých našich. Suchánek potvrdil, že zaviedli aj kategóriu Bolt Protect, ktorá deklaruje prítomnosť oddelenia vodiča a zákazníka plastovou stenou.

 

Spoločnosť taktiež zaviedla usmernenia, s ktorými oboznámila všetkých vodičov. Okrem častého vetrania majú poskytovať dezinfekciu, či prioritné prijímanie platby cez aplikáciu. Suchánek ešte spomenul: ,,Samozrejme však budeme rešpektovať vydané nariadenia a jazdiť necháme len tých vodičov, ktorí nám dodajú fotografie vozidla s ochrannými prvkami.“

Populárna spoločnosť Hopin sa však do opätovnej prevádzky až tak nehrnie. Spoločnosť poukázala na nedostatočné informácie, kvôli ktorým nedokáže poskytovať služby už od dnešného dňa. Ich pokusy o získanie informácií skôr boli márne a tak v rámci ochranny zákazníkov, ich prevádzka bude funkčná až o pár dní.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights